DAGC'den Ispir Belediye Baskani Ahmet Coskun'a Kinama

Dogu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti, (DAGC) Ispir Belediye Baskani Ahmet Coskun’un sosyal medya hesaplarinda medya mensuplarina yönelik açiklamalarina tepki gösterdi.

DAGC'den Ispir Belediye Baskani Ahmet Coskun'a Kinama
DAGC Yönetim kurulu adina yapilan açiklamada, Ispir Belediye Baskani Ahmet Coskun’un geçtigimiz günlerde sosyal medya hesabindan yayinladigi videolu mesajla, isim vermeden Erzurum Basini’ni töhmet altinda birakacak bir takim ifadeler kullandigi belirtilerek, “Sayin Baskan, seçimlerin yaklasmasi sebebiyle kendisini basin olarak addeden bir takim menfaat beklentisi içerisinde olanlarin kasitli saldirisiyla karsi karsiya oldugunu ve bu konuda Whatsap yazismalarinin oldugunu iddia etmistir.

Surasi iyice bilinmelidir ki; Erzurum ve bölge basini, sehrinin meselelerine dikkat kesilmekte, sorunlarin yani sira, yapilan her güzel gelismeye de sayfalarinda yer vermekte, bunu bir karsilik beklemeden fedakarca çalisarak, görevi geregi, halkin haber alma hizmeti olarak sunmaktadir.

Eger böyle kabul edilemez bir duruma tevessül eden varsa, sayin Baskan’in yapmasi gereken, bu kisileri isimleriyle ve yazismalariyla birlikte açiklamakla kalmamali, adli makamlara da suç duyurusunda bulunmalidir.

Bu sekilde üstü kapali bir açiklama ile tüm basin mensuplarini zan altinda birakmaya hakkinin olmadigini belirterek kendisini özür dilemeye davet ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA