Türk Itfaiyeciligi Hak Ettigi Güce Kavusuyor

Balikesir Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskani Halil Yilmaz, Trabzon’da düzenlenen Tüm Itfaiyeciler Birligi’nin 13. Olagan Kongresi’nde oy birligi ile birlik baskanligina yeniden seçildi. Halil Yilmaz, “Baskanimiz Yücel Yilmaz’in öncülügünde de Türk Itfaiyeciliginin hak ettigi etkinlik ve yönetim gücüne kavusacagina inaniyorum” dedi.

Türk Itfaiyeciligi Hak Ettigi Güce Kavusuyor
Balikesir Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskanligi, Trabzon’da düzenlenen Tüm Itfaiyeciler Birligi’nin 13. Olagan Kongresi ve itfaiye ekipmanlari tanitim programina katildi.

Türkiye’nin çesitli sehirlerinde hizmet veren birçok itfaiye teskilatinin katildigi programda Balikesir Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskani Halil Yilmaz, 74 il temsilcisinin oybirligiyle 2023-2025 dönemi Birlik Baskanligina yeniden seçildi.

Tecrübe paylasimi yapildi

Türkiye’nin Güney Dogu Anadolu Bölgesi’nde yasadigimiz asrin felaketi Kahramanmaras merkezli depremlerde de cefakâr ve cansiperane çalismalariyla öne çikan Itfaiyeciler Trabzon Büyüksehir Belediyesi ev sahipliginde Hamamizade Ihsan Bey Kültür Merkezi’nde bir araya geldi. Trabzon Büyüksehir Belediye Baskani Murat Zorluoglu ve il protokolünün katildigi programda Deprem bölgesi tecrübe paylasimi ile Itfaiye Teskilatlarinin kapasite gelisimi, mevzuat degisikligi ihtiyaci ile Afet ve Acil Durum Yönetimi üzerine tespit ve görüsler dile getirildi.

Her zamankinden daha egitimliyiz

Birlik Baskani Halil Yilmaz tesekkür konusmasinda bugüne kadar yaptigimiz örnek ve öncü çalismalara daha hizli, daha güçlü sekilde devam edeceklerini söyledi.

Ülke genelinde 7/24 nöbette olan itfaiyecilerin her zamankinden daha egitimli olduguna dikkat çeken Baskan Halil Yilmaz, “Donanimli olarak afet ve acil durumlara biz haziriz. Eskiden itfaiye dendigi zaman akla sadece yangin gelirdi. Bugün baktiginiz zaman kentsel, endüstriyel yangin, arazi yanginlari, göçükler, trafik kazalari, sel baskinlari, deprem ve pandemide de biz itfaiyeciler basrolde olarak vazifelerimizi yerine getirmeye çalistik. Türkiye Belediyeler Birligi Baskanligi’na seçilen Balikesir Büyüksehir Belediye Baskanimiz Yücel Yilmaz’in öncülügünde de Türk Itfaiyeciliginin hak ettigi etkinlik ve yönetim gücüne kavusacagina tüm kalbimle inaniyorum” dedi.

Kaynak: İHA