Talas'ta 2. Etap Kentsel Dönüsüm Hizlandi

Talas Belediyesinin ilçedeki yapi stokunu yenileyerek daha güvenli ve modern alanlari insa etmek amaciyla baslattigi kentsel dönüsüm ikinci etap çalismalari hizlandi. Bu çerçevede hak sahibi Osman Çarman ikinci etap dönüsümde Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin ile ilk protokolü imzalayan isim oldu.

Talas'ta 2. Etap Kentsel Dönüsüm Hizlandi


Talas Belediyesi kentsel dönüsüm ikinci etabi Harman Mahallesi’ndeki Erciyes Sitesi, Hatipoglu Sitesi ve Cemilbaba Sitesinde hizlandi. Toplam 234 daireyi kapsayan ikinci etap kentsel dönüsüm programindaki ilk uzlasma saglandi. Hak sahiplerinden Osman Çarman, Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin ile ikinci etapta uzlasarak protokol imzalayan ilk isim oldu.

“MAHALLEMIZIN ÇEHRESI DEGISECEK”

Baskanlik makaminda gerçeklesen protokol imza töreninde konusan Baskan Yalçin, “Osman abinin bu isi imzalayan isim olmasi bizim için çok önemli. Insanlarin bu ise güven duymasinin göstergesidir. Harman Mahallemiz kentsel dönüsüm bakimindan çok fazla beklemis. Biz geçen yil iki bloku yapinca hak sahiplerine güven telkin etmis oldu. Bu çalismayla mahallemizin çehresi degisecek.” dedi.



“DEVLET ÇOK GÜZEL IS YAPTI”

“Allah devlete zeval vermesin. Devlet kentsel dönüsümde çok güzel is yapti.” diyen Baskan Yalçin, belediyelerin de harekete geçirerek süreci hizlandirdigini belirterek, “Devletin emsal artisi yapmasi, kira yardimi, harç gibi vergilerden muaf tutulmasi gibi hizmetler bu ise katki sagladi. Insanlar eski evini verip yeni evini aliyor. Burada huzurunuzda belediyede görevli arkadaslarimiza emekleri için tesekkür ediyorum. Kimsenin hakki kimseye geçmesin, biran önce insaat tamamlanarak insanlar evlerine otursun diye bu iste aylardir çalisiyoruz. Ilçemize hayirli olsun.” diye konustu.

Programin sonunda Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin ve hak sahibi Osman Çarman kentsel dönüsüm protokolünü imzaladi.

Evlerini kentsel dönüsüme dahil ederek yenilemek isteyen vatandaslar Talas Belediyesi Kentsel Dönüsüm Müdürlügüne gelerek bizzat bilgi alabilir.
Kaynak: İHA