Sultan Seyh Musa Cami Ve Külliyesi Ibadete Açildi

Mardin’de, Sultan Seyh Musa Cami ve Külliyesi, eski TBMM Baskani Bülent Arinç, Vali Mahmut Demirtas ve çok sayida davetlinin katilimiyla ibadete açildi.

Sultan Seyh Musa Cami Ve Külliyesi Ibadete Açildi
Artuklu ilçesine bagli Sultanköy’de Sultan Seyh Musa Cami ve Külliyesi, eski TBMM Baskani Bülent Arinç ve çok sayida davetlinin katilimiyla dualar esliginde hizmete açildi.

Açilista konusuna Arinç, birçok zenginligi içinde barindiran Mardin’in kadim bir medeniyete ev sahipligi yaptigini söyledi.



Sultan Seyh Musa Külliyesi’nde bulunmaktan büyük memnuniyet duydugunu ifade eden Arinç, "Gerekli bilgileri valimiz çok öz bir biçimde anlattilar. Vakiflar Genel Müdürlügüne böyle bir imkani tahsis ettikleri için tesekkür ederim. Seyh Musa Camisi’ne elimizden geldigi kadar hizmet etmistik. Bu muhtesem cami de büyük gayretler sonucu hem bölge müdürlerimizin hem de hayirsever vatandaslarimizin yardimi ile bu mükemmel hale getirildi" dedi.

Bugün açilisini yaptiklari Seyh Musa Külliyesi’nin kentte önemli inanç ve kültür duraklarindan biri oldugunu belirten Vali ve Büyüksehir Belediye Baskanvekili Demirtas ise, sehir ve bölge halki tarafindan çok iyi bilinen Seyh Musa Ezzuli adina olusturulan makam, misafirhanesi, sosyal donatilari ve bugün açilisini yaptiklari görkemli camisiyle kentin önemli inanç merkezlerinin basinda gelmekte oldugunu dile getirdi.

Seyh Musa Külliyesi’nde, ziyaret eden konuklara hizmet veren bir mescit oldugunu hatirlatan Vali Demirtas, "Gelen ziyaretçi sayisinin yogunlugu nedeniyle bu mescit, ihtiyaca cevap veremiyordu. Vakiflar Bölge Müdürlügümüz ile Sultan Seyh Musa Cami ve Külliyesi Yaptirma ve Yasatma Dernegi arasinda yapilan protokol neticesinde iste bugün açilisini gerçeklestirdigimiz camimiz insa edilmistir. Emegi geçen Sultan Seyh Musa Cami ve Külliyesi Yaptirma ve Yasatma Dernegi yönetim kurulu üyeleri olmak üzere Vakiflar Bölge Müdürlügümüze ve bu eserin ortaya çikmasinda yardimlarini esirgemeyen tüm hayirsever vatandaslarimiza tesekkür ediyorum. Programimiza tesrifleriyle bizleri onurlandiran meclis baskanimiza sükranlarimi arz ediyorum" seklinde konustu.

Il müftüsü Ali Hayri Çelik’in dua okudugu açilista, caminin açilis kurdelesi kesildi. Açilista, Arinç’a plaket takdim edildi.
Kaynak: İHA