Sehit Ögretmen Senay Aybüke Yalçin Batman'da Anildi

Batman’in Kozluk ilçesinde PKK’li teröristlerin hain saldirisi sonucu sehit edilen müzik ögretmeni Senay Aybüke Yalçin, vefatinin 6. yilinda anildi.

Sehit Ögretmen Senay Aybüke Yalçin Batman'da Anildi
Ilk görev yeri olan Kozluk ilçesinde 9 Haziran 2017 tarihinde karneleri dagittiktan sonra memleketine gitmek üzereyken dönemin AK Partili Belediye Baskani Mehmet Veysi Isik’in aracina teröristlerce açilan ates sonucunda sehit olan 22 yasindaki ögretmen Senay Aybüke Yalçin için katledildigi yerde anma programi düzenlendi.

Kozluk Kaymakami Ekrem Güngör, Ilçe Jandarma Komutani Jandarma Yüzbasi Aytaç Karaoglu, Il Milli Egitim Müdürü Mahmut Kurtaran, kurum amirleri, ögretmen ve vatandaslarin katildigi anma töreninde Yalçin’in sehit düstügü Tepecik Mahallesi’nde isminin verildigi caddeye güller birakildi. Kozluk Müftüsü Mehmet Sirin Ayral tarafindan dua edildi.

Sehitlerin isimlerinin Cudi’de, Gabar’da ve resmi kurumlarda ilelebet yasatilacagini ifade eden Kaymakam Güngör, "Milletimiz biliyor ki bu vatan kolay kazanilmadi. Bu vatan ögrencilerine bir harf ögretmek için canlarini feda etmis Aybüke ve Necmettin ögretmenin vatanidir. Basin sag olsun dedigimizde ’vatan sag olsun’ diyen sehit babasinindir bu vatan. Buradan asker, polis, ögretmen ve sivil tüm aziz sehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Buradan sehitlerimize söz veriyoruz, kadin, erkek, yasli, çocuk, polis, asker, ögretmen demeden haince saldiran ve vatanimiza göz diken teröristlerle mücadelemiz kanimizin son damlasina kadar devam edecek’’ dedi.

Anma programi sonrasi sehit ögretmenin görev yaptigi Sehit Senay Aybüke Yalçin Fen Lisesini ziyaret eden Kaymakam Güngör ve beraberindekiler, Aybüke ögretmenin aldigi enstrümanlarin bulundugu sinifi gezdi.
Kaynak: İHA