Samsun'da '1. Halk Danslari Senligi'

Samsun’un Atakum ilçesinde yapilan “1. Halk Danslari Senligi” büyük ilgi gördü.

Samsun'da '1. Halk Danslari Senligi'
Atakum Belediyesi tarafindan Samsun Büyüksehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde “1. Halk Danslari Senligi” düzenlendi.

Senlikte, Atakum Belediyesi Halk Danslari Toplulugu tarafindan Türkiye’nin birçok yöresine ait halk oyunlari ve modern dans gösterileri sahnelendi. Halk danslari gösterileri begeniyle izlendi, vatandaslardan büyük alkis aldi.

Iki bölümden olusan “1. Halk Danslari Senligi”nin birinci bölümünde; Samsun minikler, Adiyaman yöresi, Izmir-Aydin yöresi karma, Trabzon kiz ve erkek yöresi, Kafkas mizansen, modern dans gösterileri yapildi. Senligin ikinci bölümünde ise Artvin yöresi minik grup, Samsun yöresi genç grup, Mugla yöresi yetiskin grup, Ordu yöresi genç grup, Bursa yöresi yetiskin grup ve Artvin yöresi büyük grup gösterileri sahnelendi.

“Her yöreden halk oyununu vatandaslarimizla bulusturuyoruz”

“1. Halk Danslari Senligi” hakkinda bilgi veren Atakum Belediyesi Baskan Yardimcisi Seref Aydin, “Atakum Belediyesi’nin neredeyse her yasa yönelik açilan halk oyunlari üzerine yapilan kurslarin bir sunumunu gerçeklestiriyoruz. Neredeyse her yöreden halk oyununu vatandaslarimizla bulusturuyoruz. Atakum’un bir sanat ve kültür kenti olmasindan öte, her yerden insanin yasadigini biliyoruz. Küçük bir Türkiye modeli gibi diyebiliriz. Ayni zamanda o yörenin motifi, rengi, dansi, müzigi, yemegi gibi zenginliklerini degerlendirmek istiyoruz. En önemlilerinden bir tanesi de halk oyunlaridir. Daha önce halk müziklerini yapmistik, simdi ise halk oyunlarini gerçeklestiriyoruz. Çocuklarimizin halk oyunlari ile bulusmasi çok kiymetli ve degerlidir. Bu kültürel degerlerimizin yok olmamasi gerekiyor. Bunu yasatabilmek için de bu tip etkinliklere ihtiyaç vardir. Biz de bunu gerçeklestiriyoruz” dedi.

Senlik, halk oyunlari ve dans gösterilerinin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA