Osmanli Sehrinde En Iyi Korunan Eve Ödül

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan ve "en iyi korunan 20 kent" arasinda bulunan Karabük’ün Safranbolu ilçesinde düzenlenen 24. Uluslararasi Altin Safran Belgesel Film Festivali’nde "En Iyi Korunan Ev Onur Ödülü" Ata Efendiler Evi’ne verildi.

Osmanli Sehrinde En Iyi Korunan Eve Ödül
Osmanli döneminden kalma han, hamam, cami, çesme, konak ve köprülerle açik hava müzesini andiran, Osmanli’nin sehir hayati ve kültürünü yansitmasi dolayisiyla da "Osmanli’nin parmak izi" olarak adlandirilan Safranbolu’da 24. Uluslararasi Altin Safran Belgesel Film Festivali ikinci gününde devam ediyor. Sevim Özdemirler’e (93) ait yaklasik 200 yillik eve Safranbolu Belediye Baskani Elif Köse ile ev sahipleri birlikte "En Iyi Korunan Ev Onur Ödülü" plaketini çakti.

Safranbolu Belediye Baskani Köse, Safranbolu’nun tarihinin korunmasinin çok önemli oldugunu belirterek, "Bu konagi bu tarihlere kadar böyle güzel koruyarak getirdiginiz için tesekkür ediyorum. Bu evleri korumak, onlari bir sonraki nesillere ulastirmak kolay degil. Safranbolu zaten dünyanin göz bebegi. Bu evler birçok kentte var ama maalesef korunamamis. Yaptiginiz is çok kiymetli, size tesekkür ediyorum" dedi.

Köse ve ev sahipleri, daha sonra evi gezdi.
Kaynak: İHA