Kars'ta Ögrencilerden Depremzedelere Destek

Kars’ta ilkokul ögrencileri etkinlik düzenlendi. Düzenlenen etkinlik elde edilecek gelirler depremzedelere gönderilecek.

Kars'ta Ögrencilerden Depremzedelere Destek
Kars Il Milli Egitim Müdürlügü Gazi Ahmet Muhtar Pasa Ilkokulu’nda 2022-2023 egitim ögretim yili sonu dolayisiyla ‘Çevreme Duyarliyim Degerlerime Sahip Çikiyorum (ÇADES)” çerçevesinde düzenlenen programin açilisi yapildi.

Açilisi Il Milli Egitim Müdürü Aydin Acay ve okul idaresi tarafindan yapildi.

Açilisi yapilan etkinlikle ilgili bilgi veren Il Milli Egitim Müdürü Aydin Acay, “Bugün Çevreme Duyarliyim Degerlerime Sahip Çikiyorum” çerçevesinde Gazi Ahmet Muhtar Pasa Ilkokulu ögretmenleri, ögrencileri ve idarecilerinin hazirlamis oldugu bir etkinlik var. Bu etkinlikten elde edilen gelir deprem bölgesindeki ögrencilere gönderilecek. Bakanligimiz tarafindan yapilan projeyle deprem bölgesindeki her il, diger illerle eslestirildi. Bizim ilimiz Kilis’te 50 okul ile eslestirildi. Il genelinde 50’ye yakin okulumuz kendi içlerinde yaptiklari etkinliklerle eslestirilen okullara ayni ve nakdi yardimlari yapiyor. Bugüne kadar 118 bin liralik bir nakdi yardim toplandi. Ayni yardim haricinde bu tür etkinlikler diger okullarimizda da düzenliyor” dedi.

Milli Egitim Müdürü Acay ve beraberindekiler daha sonra etkinlik alanini gezdi. Acay, okul girisinde ögrencilerle birlikte halay çekti.
Kaynak: İHA