Is Sanat'in Etkinlikleri Video Paylasim Platformunda Izleyiciyle Bulusuyor

Is Sanat, sezon boyunca sanatseverlerin ilgi gösterdigi etkinliklerini video paylasim platformu kanalindan yayinlayacak.

Is Sanat'in Etkinlikleri Video Paylasim Platformunda Izleyiciyle Bulusuyor


Sezon boyunca ülkemizin güçlü seslerinin yani sira, dünyaca ünlü solist ve orkestralari izleyicileriyle bulusturan Is Sanat, hafizalara kazinan etkinliklerini video paylasim platformu kanalinda sanatseverlerin ilgisine sunacak.

Nükhet Duru ve Kadin Ozanlar konserleri

Is Sanat’in Mayis ayi itibariyla sonlanan 23’üncü sezonu boyunca sahnelenen tüm konserler izleyicilerin yogun ilgisiyle karsilandi. Sezonun begenilen konserlerinden 2 yerli proje öne çikiyor. Türk pop müziginin sevilen ismi Nükhet Duru’nun, ülkemizin önemli caz müzisyenleri ile sahne aldigi “Nünü Caz Söylüyor” isimli konseri ile Türk halk müziginin üç güçlü kadin sesi, Feryal Öney, Ayfer Vardar ve Elif Buse Dogan’in yer aldigi “Kadin Ozanlar” baslikli konserin bir bölümü, kaçiranlar ve tekrar izlemek isteyenler için Is Sanat’in video paylasim platformu kanalinda sanatseverlerle bulusuyor.

Jaga Jazzist konseri

Kendilerine has müzik tarzlariyla dünyada genis kitlelere ulasan, progressive müzik denince akillara gelen gruplar arasinda yer alan Jaga Jazzist, renkli sahne performansi ile elektronik ve caz müzigini Is Sanat’in sezonunda bir araya getirdi.

Konser boyunca caz müziginin farkli dallarina hitap ederek izleyenlerin begenisini kazanan Jaga Jazzist’in hafizalara kazinan performansinin bir bölümü kültür merkezinin video paylasim platformu kanalinda ücretsiz izlenebilecek.

Sezon konserleri video paylasim platformunda

Dünyanin önemli senfoni orkestralari arasinda gösterilen, besteci ve orkestra sefi Vakhtang Kakhidze yönetimindeki Tiflis Senfoni Orkestrasi, ülkemizin önemli temsilcilerinden, flüt sanatçisi Sefika Kutluer’le birlikte dinleyicilerin begenisini topladi. Wolfgang Amadeus Mozart’tan Antonin Dvorak’a uzanan bir repertuvarla izleyicilerini etkileyen orkestranin konserinin tamami, Is Sanat’in video paylasim platformu kanalindan izlenebilecek.

"Her Yerde Kar Var", “Karlar Düser”, “Sen Sevme Beni” sarkilarinin orijinallerinin sahibi Salvatore Adamo, uzun bir aradan sonra Istanbul’da konser verdi. Adamo’nun nesilden nesile aktarilan sarkilarini konserde Türkçe söyleyerek sevenlerine sürpriz bir gece yasattigi konserin özel anlari, video paylasim platformu kanalinda izleyicileriyle bulusmaya devam ediyor.

Mayis ayinda sahnelenen, Grammy ödüllü orkestra sefi Tonu Kaljuste yönetimindeki Tallinn Oda Orkestrasi’nin yasayan önemli çagdas müzik bestecilerinden Arvo Part’in eserlerini seslendirdigi konser, 11 Haziran’da Is Sanat’in video paylasim platformu kanalinda yayinda olacak.

Bu sezonun basarili caz konserlerinden biri olan, ünlü caz kontrbasçi Renaud Garcia-Fons’un geleneksel Türk müziginin önemli isimleri Serkan Halili ve Derya Türkan ile hazirladigi “Le Souffle de Cordes- Tellerin Nefesi” konserinin bir bölümü, 28 Haziran’dan itibaren video paylasim platformunda izleyicilerle bulusuyor.

Türkiye’nin önde gelen caz sanatçilari Sabri Tulug Tirpan, Hamdi Akatay, Cenk Erdogan, Eylem Pelit ve Volkan Öktem’den olusan Almagest Quintet, ünlü trompetçi Nis Petter Molvaer ile bir araya gelerek, caz ritimlerini dogaçlama bir üslupla müzikseverlerle bulusturdugu konser, 29 Haziran Persembe, Is Sanat’in video paylasim platformu kanalinda izlenebilecek. Caz, ambient, house ve elektronik müzigi ustalikla bir araya getiren Molvaer, performanslarinda akustik tinilari elektronik dünyaya dâhil ederek, pop, rock, funk ve modern caz dünyasinin sinirlarini genisletmeye devam ediyor.

Is Sanat’in 23. sezon kapanisini, Barok dönemin önemli eserlerini seslendiren Italya’nin ünlü barok toplulugu Venedik Barok Orkestrasi ile yaptigi, çellist Mario Brunello’nun sahne aldigi konserden bir bölüm ise 1 Temmuz’da müzikseverlerle video paylasim platformunda bulusacak.

Edebiyatimizin usta isimlerinin eserlerinin müzikle bulustugu dinletiler

Is Sanat, sezon boyunca seyircisiyle bulusturdugu ücretsiz etkinliklerini, konserlerin yani sira edebiyat alaninda da izleyicisiyle bulusmayi sürdürdü. Edebiyatimizin usta sair ve hikâyecilerinin unutulmaz eserlerinin müzik ile bulustugu dinletiler, Ümit Yasar Oguzcan, Cemal Süreya, Ilhan Berk, Melih Cevdet Anday siirlerinin yani sira, Tarik Dursun K. ve Sabahattin Ali hikâyeleriyle sanatseverlerle bulusuyor.

Sabahattin Ali’nin “Bu Dünya Böyledir Iste”, Behçet Necatigil’in “Simdi Uzak Yakin”, Ümit Yasar Oguzcan’in “Önce Ask Vardi” baslikli dinletilerinin yani sira, geçtigimiz sezonun begeni toplayan dinletileri de Is Sanat’in video paylasim platformu kanalinda izleyicileriyle bulusmaya devam ediyor.

23. sezonda ilk kez sahnelenen, Tarik Dursun K. hikâyelerinden olusan “Anisi Kalir” dinletisi 5 Haziran’da, sezonda ilk kez sahnelenen ve Ilhan Berk siirlerinden derlenen “Sen Gel Bizi Yeni Vakitlere Çikar” dinletisi 19 Haziran’da, Cemal Süreya’nin sevilen siirlerinin seslendirildigi “Gurbet Yavrum Garba Düsmektir” dinletisi 30 Haziran’da, Melih Cevdet Anday siirlerinden olusan “Ah Yalnizligin Gömük Kapilari” dinletisi ise 10 Temmuz’da Is Sanat’in video paylasim platformu kanalinda yayinda olacak.

“Parlayan Yildizlar”indan sezon boyu süren performans

Is Sanat’in genç müzisyenlere sahne deneyimi kazandirmak ve sanat hayatina attiklari ilk adimlarinda destek olmak amaciyla düzenledigi Parlayan Yildizlar konserleri tüm sezon boyunca devam etti. Yapilan seçmeler sonucunda 16 genç müzisyene konser imkâni saglayan Is Sanat, 2002 yilindan bugüne birçok genç müzisyene destek vererek, Parlayan Yildizlar’in ücretsiz konserlerini dinleyicilerle bulusturdu. Birbirinden yetenekli müzisyenlerin performanslarindan kesitlerin video paylasim platformu kanalinda izlenebilecegi Parlayan Yildizlar konserleri gelecek sezon da devam edecek.
Kaynak: İHA