ETSO Baskani Ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özakalin; 'Istisare Ve Ortak Akilla Bölgemize Güç Katacagiz'

Erzurum Ticaret ve Sanayi (ETSO) Yönetim Kurulu Baskani ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Saim Özakalin, bölge illerinin ekonomik ve sosyal anlamda yasadigi sikintilarin, illerin önemli sivil toplum kuruluslarinin basinda gelen oda ve borsalarla ve onlarin paydaslariyla yapilacak istisareler ve ortak akilla çözülebilecegini ifade etti.

ETSO Baskani Ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özakalin; 'Istisare Ve Ortak Akilla Bölgemize Güç Katacagiz'
Igdir Ticaret Borsasi Yönetim Kurulu Baskani Serhat Kumtepe’nin annesi Hanimcan Kumtepe’nin cenaze törenine katilmak üzere Igdir’a giden ETSO Yönetim Kurulu Baskani ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Saim Özakalin, Baskan Kumtepe’nin acisini paylasti, TOBB Baskani Rifat Hisarciklioglu ve camianin taziye dileklerini iletti.

Igdir’in Tasburnu köyündeki cenaze töreninin ardindan, Igdir Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Kamil Arslan’la görüsen Baskan Özakalin daha sonra Dogubayazit Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Cemal Can ve Agri Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Saim Alpaslan’i da ayri ayri ziyaret etti. ETSO Yönetim Kurulu Üyesi Celalettin Çetinkaya’nin eslik ettigi ziyaretlerde her iki Oda baskaniyla da bölge ekonomisiyle ilgili görüs alis verisinde bulunan Baskan Özakalin, bölge illerindeki oda ve borsalarin birbiriyle olan bagini güçlendirmek, istisare ve ortak akilla birlikte hareket etmelerine zemin olusturmak adina daha fazla çaba göstereceklerini dile getirdi.

Bölge çalistayi düzenlenecek

Ancak bu sekilde bölge illerinin ekonomik ve sosyal anlamda yasadiklari sorunlara çözüm bulunabilecegine dikkati çeken Baskan Özakalin sunlari söyledi; “Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi’ni temsilen Koordinatör Oda sifatiyla bölge illerimize olan ziyaretlerimizi önümüzdeki dönem daha da siklastiracagiz. Bu ziyaretlerden, yaptigimiz görüsmelerden, toplantilardan ve yakin zamanda yapmayi planladigimiz bölge çalistayindan elde edecegimiz verilerle hazirlayacagimiz bir raporu da ilgili makamlara ulastiracagiz. Akabinde bölge oda ve borsalarimizla sürekli irtibatta olup, sorunlarimizin ve taleplerimizin takipçisi olacagiz. Bizler, bölgesel kalkinmanin önündeki engellerin kaldirilmasi ve diger bölgelerle aramizdaki gelismislik seviyesinin minimuma düsürülmesi adina; TOBB çatisi altinda bölgedeki Oda ve Borsalarimizla birlikte sehirlerimize ekonomik ve sosyal alanlarda katma deger saglayacak, yasadigimiz kentleri bir adim daha ileriye tasiyacak her türlü çalismanin içerisinde olacagiz.”

Görüstügü Oda ve Borsalarin Yönetim Kurulu Baskanlarinin da bölgesel güç birligi için ayni heyecani duydugunu vurgulayan Özakalin, “Artik kaybedecek zaman yok. Sehirlerimizin gelecegi için motivasyonumuzu ve gücümüzü ayni hedefe yönlendirmek zorundayiz. Birlikte hareket edip, daha güçlü olacagiz” dedi.

Kaynak: İHA