Baskan Ergün Damizlik Koçlari Hayvan Yetistiricilerine Teslim Etti

Manisa Büyüksehir Belediyesi ile Il Tarim ve Orman Müdürlügü isbirligiyle hayata geçirilen ‘Küçükbas Hayvan Yetistiriciliginde Sürü Iyilestirilmesi Projesi’ dahilinde yüzde 75 hibeli 500 damizlik koçun dagitimi tamamlandi. Damizlik koçlari hayvan yetistiricilerine teslim eden Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün, damizlik koç destegiyle Manisa’da sürü verimliliginin daha da artacagini ve üreticilerin bunun faydasini görecegini dile getirdi.

Baskan Ergün Damizlik Koçlari Hayvan Yetistiricilerine Teslim Etti


‘Küçükbas Hayvan Yetistiriciliginde Sürü Iyilestirilmesi Projesi ile il genelinde sürdürülen 500 adet damizlik koç dagitimi, Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün’ün katilimi ile tamamlandi. Manisa Canli Hayvan Borsasi’nda gerçeklestirilen törende Yunusemre, Sehzadeler, Saruhanli ve Turgutlu ilçelerinde bulunan hayvan yetistiricilerine damizlik koçlari yüzde 75 hibe destekli olarak teslim edildi. Törene Manisa Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Metin Memis, Il Tarim ve Orman Müdürü Metin Öztürk, MHP MYK Üyesi Mehmet Ödevli, Il Baskani Cüneyt Tosuner, Ülkü Ocaklari Il Baskani Nazmi Akçay, Sehzadeler Ilçe Baskani Sener Özten, Yunusemre Ilçe Baskani Cemal Kutlar, Sehzadeler Ziraat Odasi Baskani Hüseyin Altindag, daire baskanlari, ziraat odalari baskanlari, mahalle muhtarlari ve hayvan yetistiricileri katildi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile baslayan programda konusan Sehzadeler Ziraat Odasi Baskani Hüseyin Altindag, kirsal kalkinmanin saglanmasi noktasinda gerçeklestirdigi destekler nedeniyle Baskan Cengiz Ergün’e tesekkür etti.

Baskan Ergün’e tesekkür etti

Il Tarim ve Orman Müdürü Metin Öztürk de konusma yapti. Il Müdürü Metin Öztürk, “17 ilçede tarimla ilgili projelerde bize ciddi bir kaynak, bütçe ayiran, üreticilerimize bu anlamda çok ciddi destegi olan Büyüksehir Belediye Baskanimiz Cengiz Ergün’e üreticilerimiz, Manisa tarimi ve sahsim adina sükranlarimi arz ediyorum. Geçen sene Büyüksehir Belediye Baskanimiz tarima 70 milyonluk bütçe ayirmisti. Bu sene ise 122 milyon lirayi astilar. Bütçeyi kullandiran, tarima destek veren Büyüksehir Belediye Baskanimiz Cengiz Ergün basta olmak üzere emegi geçen tüm teknik ekiplere, belediye meclis üyelerine tesekkür ediyorum” dedi.



“Bütçeyi 122 milyon liraya çikardik”

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün de üreticilere seslendi. Baskan Ergün, “Çiftçimiz daha çok üretsin, daha çok kazansin ve daha mutlu olsun. En içten duygularimla bunu istiyor ve Büyüksehir olarak üreticimize bu düsünceyle desteklerimizi sürdürüyoruz. Üretken Belediyecilik anlayisimizla her zaman üreticilerimizin yaninda olmayi kendimize görev bildik. Çiftçimizin alin terinin; bir karis dahi ekilen her bir arazinin ne kadar degerli oldugunu iyi biliyoruz. Insanlarimizin saglikli ve güvenilir gidaya her zaman ulasabilmeleri, gidada arz güvenliginin saglanmasi tarim sektörümüzü önemli kilan unsurlarin basinda geliyor. Saydigim bu degerlerin farkinda bir belediye olarak 2022 yilinda, çiftçimiz için 70 milyon TL gibi bir bütçe ayirarak onlarca projeyi hayata geçirdik. Bu yetmez dedik ve bu yil bu bütçeyi 122 milyon liraya çikardik. Bütçemizi belirlememizin ardindan 2023 yilinin ilk ayinda çiftçilerimize bin ton gübre destegiyle sezonumuzu açtik” diye konustu.



“Manisa’mizda sürü verimliligi daha da artacak”

Tarim ve Orman Müdürlügü isbirliginde örnek bir projeyi hayata geçirdiklerini kaydeden Baskan Ergün, “Küçükbas Hayvan Yetistiriciliginde Sürü Iyilestirme Projesi adini verdigimiz bu önemli projeye 2021 yilinda 120 koç destegi ile basladik. Geçtigimiz yil bu sayiyi 200’e, bu yil da 500’e çikardik. Ilgili arkadaslarimiz hafta basindan bu yana koçlarin teslimini gerçeklestiriyor. Bugün de Yunusemre, Sehzadeler, Saruhanli ve Turgutlu ilçelerimizdeki üreticilerimize toplam 67 koçu teslim ederek, bu yilki destegimizi noktalamis olacagiz. Yüzde 75 Büyüksehir Belediyemizin hibe destegiyle sagladigimiz bu imkanla insallah Manisa’mizda sürü verimliligi daha da artacak ve üreticilerimiz de bunun faydasini görecektir” dedi.



“Alin teri altindan daha degerlidir”

Tarimsal desteklemelerde teknolojinin imkanlarini da göz ardi etmediklerini dile getiren Baskan Ergün, “Türkiye Belediyeler Birligi tarafindan ödüle layik görülen Bag Tahmin ve Erken Uyari Istasyonlari, Sarigöl ilçemizde hayata geçirdigimiz dolusavar projelerimiz bunlara en güzel örneklerdir. Bunlarin yaninda Il Tarim ve Orman Müdürlügümüz isbirliginde gelistirdigimiz 1 milyon TL tutarindaki ‘Tarimda Entegre Mücadelede Dijital Gözüm’ adli projemiz de Zafer Kalkinma Ajansindan 750 bin TL hibe destek almaya hak kazandi. Her alanda çiftçimizin yaninda olmak için çalismalarimiz sürüyor. Tarimsal ve kirsal kalkinmaya desteklerimize yönelik su ana kadar saydiklarim, yaptiklarimizin sadece kisa bir özeti. Hepsini tek tek saylaya kalksam buna çok fazla vakit ayirmamiz gerekir. O yüzden ben degerli vakitlerinizi daha fazla almadan yalnizca bu yil içinde 37 farkli kalemde çalisma yürüttügümüzü bilmenizi istiyorum. Her konusmamda vurguladigimiz gibi; alin teri, altindan daha degerlidir. Bu anlayisla büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, ’Köylü milletin efendisidir’ sözünün isiginda bizler, çiftçimizin yaninda olmaya devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün ile Il Tarim ve Orman Müdürü Metin Öztürk, damizlik koçlari hayvan yetistiricilerine teslim etti.
Kaynak: İHA