Arifiye'de Saglik Ocagi Insaati Çürümeye Terk Edildi

Sakarya’nin Arifiye ilçesinde 3 yil önce iki mahalleye hizmet vermek üzere insaatina baslanan saglik ocagi çürümeye terk edildi. Baslangiçtan bugüne 2 müteahhit eskiten saglik ocagi insaatinin ne zaman tamamlanacagi bilinmezken, mahalle halkinin da magduriyet yasamasina sebep oluyor.

Arifiye'de Saglik Ocagi Insaati Çürümeye Terk Edildi
Neviye ve Fatih Mahallesi’nde yaklasik 15 bin kisilik nüfusa hizmet vermek üzere 2021 yili Ocak ayinda temeli atilarak 360 günde bitirilmesi planlanan Arifiye Aile Saglik Merkezi (ASM) temel seviyesinden öte gidemedi. Temelde kullanilan demir filizler ise paslanarak çürümeye basladi.

2021 yili Ocak ayinda 7 milyon 444 bin TL proje bedeli ile ihale edilen insaati, iki müteahhidin de maliyet artislari yüzünden yarim biraktigi ögrenildi.

Fatih Mahalle Muhtari Rahmi Aydin, siyasi parti yetkilileri ve milletvekillerine saglik ocaginin tamamlanmasi için taleplerini ilettiklerini hatirlatarak, “Kime söylediysek konunun Saglik Bakanligi’nin yetkisinde oldugunu dile getirdi. Elimiz kolumuz bagli vaziyette yaklasik 4 yildir bir saglik ocaginin yapilmasini bekliyoruz” dedi.

Mahalle sakinleri de, iki mahallenin halen derme çatma bir barakada saglik hizmetinden faydalanmaya çalistigini belirterek, “Devletimiz komsu ilimiz Kocaeli’de devasa sehir hastanesini bundan kisa sürede tamamlayarak hizmete açti. Ama mahallemizin bir saglik ocagi 4 yildir yapilmayi bekliyor. AK Parti’nin kalesi olan bir ilde basit bir hizmet binasinin bu kadar uzun sürede tamamlanamamis olmasi hayret ve üzüntü verici” seklinde konustular.

Arifiye ilçesine bagli Fatih ve Neviye Mahallesi’nde yasayan yaklasik 15 bin kisi hala daha barakadan dönme yerde aile sagligi hizmeti aliyor.
Kaynak: İHA