Aksehir'de Içme Suyu Sebekesi Yenileme Çalismalari Sürüyor

Konya Büyüksehir Belediyesi ve Aksehir Ilçe Belediyesi tarafindan hayata geçirilen Aksehir Içme Suyu Sisteminin Yenileme çalismalari tüm hiziyla devam ediyor.

Aksehir'de Içme Suyu Sebekesi Yenileme Çalismalari Sürüyor
Aksehir Belediye Baskani Salih Akkaya, Aksehir Belediyesi Fen Isleri Müdürü M. Ozan Küçük ile birlikte Inönü Caddesi üzerinde devam eden sebeke yenileme çalismalarini yerinde inceleyerek, çalismalari yürüten firma yetkililerinden bilgi aldi. Uzun yillardir beklenen Aksehir içme suyu sebekesinin yenilenme projesi çalismalarinin basladigini belirten Baskan Akkaya, “Bu proje yaklasik 100 milyon TL bedelli bir proje. Iller Bankasi ve KOSKI araciligiyla yapiliyor. KOSKI Genel Müdürlügü ihalesini yapti ve su anda yaklasik 15 kilometre civarindaki hattimiz degismis oldu. Insallah bu projede yeni depolar devreye girecek, mevcut yaklasik 100 kilometre civarindaki sebekenin yenilenmesi saglanmis olacak. Ayrica bu sayede yüzde 40 civarinda olan su kaybimizin önüne geçilmis olacak. Sik sik basinca dayanamayip patlayan su borular da yenilenecegi için su kesintileri de olmayacak. Yine su kesintilerinin giderilmesi için yollarda kazi yapilmasi, trafige kapatilmasi gibi olaylari da yasamayacagiz. Gerçekten Aksehir için çok önemli bir proje. Uzun zamandir alt yapi çalismalarinin yogunlugundan dolayi sehrimizin ana merkezlerinde sicak asfalt çalismasi yapamamistik. Bu alt yapi çalismalarinin son bölümü olan içme suyu sebekesinin yenilenme çalismalarini bekliyorduk" seklinde konustu.



"Kis gelmeden sicak asfalt çalismasini yapmak istiyoruz"

Çalismalara devam eden bölgeleri belirten Baskan Akkaya, "Su anda bu çalismalarda basladi.

Nasreddin Caddesi, Cevdet Köksal Caddesi, Inönü Caddesi, Mustafa Sarlak Caddesi, Imaret Sokak, kaymakamlik civari, Gazi Bulvari ve 24 Agustos Bulvari bu yilki programimizda olan yerler. Bu bölgelerin içme suyu hatlarini yenileyip, hemen akabinde de kis gelmeden sicak asfalt çalismasini yapmak istiyoruz. 200 bin metrekarelik bir sicak asfalt çalismasini da büyüksehir belediyemizle birlikte planladik. Bugünlerde, bu yaz sezonunda birazcik zahmet olacak ama sicak asfalti kis gelmeden yetistirebilmemiz için mecburen bu çalismalari bu dönemde yapmak zorundayiz. Zaman zaman hemserilerimizin ‘Bu çalismalari su yazi geçirsek, bayrami geçirsek de yapsak, yurt disindan tatile gelen hemserilerimize zahmet vermesek’ gibi önerileri oluyor. Bu öneriler güzel ama eger bunlari beklersek asfalt çalismalari yetismeyecek. Bu nedenle sehrin ana merkezi konumunda olan, herkesin kullandigi az önce saydigimiz caddelerde bu çalismalarin bir an önce yapilip kis girmeden sicak asfaltinin yetistirilmesi için bu çalismalarin su anda yapilmasi gerekiyor. Bu senedeki takdiri ilahi çok yogun bir yagis periyodu oldu, Karadeniz iklimi gibi oldu adeta. Bu durumda çalismalarimizi biraz geciktirdi. Bu nedenle havalarin iyi oldugu müddetçe kosar adim çalisiyoruz. Müteahhit firmamizda üç ekiple yaptigi çalismalari 4-5 ekibe çikartacak. Su ana kadarki çalismalari da gayet güzel, ben onlara da tesekkür ediyorum. Zaman zaman biraz toz olabilecek ama biz onu da sartnameye koydurduk, vidanjörlerle, arasözlerle sulama yaparak olabildigince o tozdan kaynaklanan rahatsizligi minimize edecegiz. Hemserilerimize birazcik sabir diyoruz. 7-8 yildir, dogalgaz, kanalizasyon, elektrik hatlarinin yer altina alinmasi, Telekom çalismalari, fiber optik internet hat çalismalari gibi sebeplerle bayagi bir rahatsizlik verdigimizin farkindayiz. Ama rahmet zahmet olmadan olmuyor. Son olarak bu içme suyu çalismalarina da disimizi sikip sabredelim diyoruz. Ondan sonra insallah çok konforlu bir ulasim, konforlu bir sehir Aksehirli hemserilerimizi bekliyor olacak. Simdiden tüm hemserilerimize bize gösterdikleri hosgörü için tesekkür ediyor, muhabbetlerimi arz ediyorum. Bu çalismalarda her zaman destegini gördügümüz, ihalesini yapan Büyüksehir Belediye Baskanimiz Ugur Ibrahim Altay ve KOSKI Genel Müdürümüz Ahmet Demir Beyefendiye, Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligimiza ve Iller Bankasi Genel Müdürlügümüze sükranlarimi bildiriyorum” dedi.

Kaynak: İHA