Yeni Clio Türkiye'de Tanitildi, Eylül'de Satista

Renault Clio, yenilenen tasarim ve donanim özellikleriyle Türkiye’de tanitildi. Bursa OYAK Renault fabrikalarinda üretilen model, isik imzasi, dijital ön konsolu ve sportif Esprit Alpine donanim seçenegiyle Eylül ayinda Türkiye’de satisa sunulacak.

Yeni Clio Türkiye'de Tanitildi, Eylül'de Satista


Bes nesildir pazardaki en sembolik sehir otomobillerinden olan Renault Clio yenilerek ve Renault markasinin en güncel atilimlarini yansitan bir örnek olarak Türkiye’de Eylül ayinda yollara çikiyor. Bugüne kadar dünya genelinde 16 milyon satis basarisi yakalayan model küresel çapta en çok satanlar arasina girdi, Avrupa’da ve Türkiye’de Yilin Otomobili ödüllerini kazandi. Dünyada en çok Clio satilan ikinci ülke konumunda olan Türkiye’de, bugüne kadar 600 binden fazla Clio satildi. Türkiye’de üretilen ve OYAK Renault Fabrikalari’nda 3.4 milyon adetlik üretimi asan model, günümüzde B-HB segmentinde satilan her iki araçtan biri olarak öne çikiyor.

Konu hakkinda degerlendirmede bulunan Renault CEO’su Fabrice Cambolive, “Dünyanin en çok satan Fransiz otomobili her zaman basarili bir model oldu. OYAK ile basarili is birligimizin sonuçlarindan biri olarak Türkiye, Clio için en büyük ikinci pazar konumunda yer aliyor. Bu vesileyle OYAK yönetimine tesekkürlerimi sunarim. Yeni Clio, yeni ve etkileyici ön cephesi ve daha sportif Esprit Alpine donanim seçenegiyle, modern bir karakter sergiliyor. Bursa OYAK Renault fabrikalarinda üretilen segmentinin lider modeli Clio, yenilenen tasarim ve donanim özellikleriyle Türk kullanicilarin daha da begenisini kazanacak” seklinde konustu.



Renault Markasi Tasarimdan Sorumlu Baskan Yardimcisi Gilles Vidal, “Renault Clio, tüm dünyada gerçek bir ask hikayesi. Biz de bu hikâyenin ikonunu bir sonraki seviyeye tasimak ve temel degerlerini koruyarak daha teknolojik bir tasarimla, insan unsurunu da ön planda tutarak gelecege tasima fikriyle hareket ettik. Yeni Clio, cömert sekillerin ve keskin çizgilerin basarili bir birlesimi” dedi.



Yenilenen model hakkinda su bilgiler verildi:

Yeni Renault Clio, yeni tarzi ile daha çekici ve zarif. Iç mekan sik ve seçkin mimarisiyle markanin yeni tasarim dilini ilk kez yorumluyor. Çarpici ön yüzü canli bir görünüm sergiliyor. Isik imzasi tamamen yeni ve marka kimligini yansitiyor. Gergin, kesin ve verimli çizgiler, yeni Clio’ya daha çekici bir karakter kazandiriyor.

Iç tasarimda yeni dösemeler ve biyolojik kaynakli malzemeler onu güncel bir araç haline getiriyor. Ayrica kalitesini ve kabindeki deneyimi önemli ölçüde artiriyor. Sportif ve sik Esprit Alpine donanim seviyesi hem iç hem de dis tasarim olarak yeni Clio dönemini en iyi sekilde özetliyor.

Yeni Clio; buzul beyaz, yildiz siyah, mineral gri, demir mavi, alev kirmizi, mercan turuncu ve uzaktan opak, yakindan sedefli görünen üç katmanli kaya gri olmak üzere yedi gövde rengiyle yollara çikiyor.

Ebatlari 17 inçe kadar ulasan jant seçenekleri, otomobilin çekiciligini destekliyor. Farkli donanimlarla kombine edilen dördü alüminyum alasimli olmak üzere alti jant seçenegi bulunuyor.

Modelin yeni ön konsolunda 7 inç dijital ekran yer aliyor. Donanim seviyesine bagli olarak, radyo ve R&GO veya Renault Easy Link multimedya sistemi devreye giriyor. Direksiyon simidindeki Nouvel’R logosu, kokpite zarif bir dokunus katiyor.

Erisilebilirlik ve diz mesafesi açisindan oldukça cömert arka yolcu alani ve 391 litreye kadar bagaj hacmi ile sinifinin en iyi özelliklerini sunuyor.

Yenilenen modelin MULTI-SENSE teknolojisi, ön konsol ve orta konsoldaki aydinlatma ayarlarini düzenleyerek yeni bir deneyim dünyasinin kapilarini araliyor.

Herkes için teknoloji

Teknolojisi de güncellenen model, hem sürücü hem de yolcular için gelismis, nitelikli teknolojilerle kabin içindeki herkese daha fazla rahatlik sunuyor. MULTI-SENSE ayarlariyla Renault Easy Link multimedya sistemi ve gelismis sürüs destek sistemleri, son derece sezgisel bir deneyime katkida bulunuyor.

Model, sürüsü daha kolay ve güvenli kilan gelismis sürüs destek sistemleriyle (ADAS) yollara çikiyor. Bunlar; Sürüs, Park ve Güvenlik olmak üzere üçe ayriliyor.

Aktif acil fren destek sistemi, trafik isaretlerini tanima sistemi ve 360 derece kamera gibi öne çikan sistemler yeni Clio’yu sinifinin en güvenli otomobillerinden biri yapiyor.

Iki farkli güç aktarma seçenegi

Yenilenen model, TCe 90 bg benzinli turbo motor ve SCe 65 bg atmosferik motor seçenekleriyle farkli kullanici gereksinimlerine en iyi sekilde cevap veriyor. TCe 90 bg benzinli turbo motor, otomatik vites ile pürüzsüz vites geçisleri ve keyifli sürüs deneyimi saglarken, yakit tüketiminde de sinifinin en iyi degerlerinden birini sunuyor. Manuel sanzimanla kombine edilen SCe 65 bg atmosferik motor, sehir içi kullanimi için en ideal ekonomik sürüsü sagliyor.

Ayrica Yeni Clio, tüm motor seçeneklerinde sundugu eko-sürüs asistani ile sürücüye yakittan tasarruf etmenin ve böylece egzoz karbondioksit (CO2) emisyonlarini azaltmanin en iyi yollarini öneriyor.
Kaynak: İHA