TDP Genel Baskani Sarigül Açiklamasi 'TDP Ile CHP Birlesme Çalismalari Bugün Itibariyle Baslamistir'

Türkiye Degisim Partisi (TDP) Genel Baskani ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzincan Milletvekili Mustafa Sarigül, “TDP ile CHP birlesme çalismalari bugün itibariyle baslamistir” dedi.

TDP Genel Baskani Sarigül Açiklamasi 'TDP Ile CHP Birlesme Çalismalari Bugün Itibariyle Baslamistir'
Türkiye Degisim Partisi Genel Baskani ve CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarigül, TDP Parti Meclisi’nin toplantisinin ardindan düzenledigi basin açiklamasinda konustu.

Partisinin CHP’ye katilma iddialariyla ilgili konusan Sarigül, parti meclisinin CHP ile birlesme karari aldigini söyledi.



CHP’den Erzurum Milletvekili olma sürecine deginen Sarigül, “TDP olarak ülkemizin gelecegini düsündük ve Kiliçdaroglu’nun yaninda yer aldik. Tamamen bir sürpriz oldu. Hiçbir talebimiz olmadigi halde listelerin verilmesinden bir saat önce bana bir telefon geldi ve ’Sizden Erzincan’da görev istiyoruz’ denildi. Tam 32 günüm vardi. Canla basla çalistik. Bütün Erzincanlilara tesekkür ediyorum” diye konustu.

“TDP Kiliçdaroglu’nun yaninda olmaya devam edecektir”

Parti çikarlarini ve kisisel çikarlari gözetmekten kaçindiklarini belirten Sarigül, “Kolay olan baskalarini suçlamaktir. TDP bugün elini tasin altina koymustur ve Kiliçdaroglu’nun yaninda olmaya devam edecektir. Biz bu çalismalarimizi gelistirerek devam ettirecegiz. Bizim mücadelemiz hak mücadelesidir. Böyle mücadeleler sabir ister. Biz hakli mücadelemize devam edecegiz” ifadelerine yer verdi.

“TDP ile CHP birlesme çalismalari bugün itibariyle baslamistir”

Sarigül fedakarlikla yaptiklarini belirttigi çalismalarin tarihte yer alacagini söyleyerek, “Dogru karar verdiniz bu verdiginiz karar vatandas tarafindan alkislanacaktir. Bir insanin akrabasini seçme sansimiz yok ama siyasi akrabalari seçme sansimiz var. TBMM kapilari her dakika hepimize açik. O parlamentoda konusma yaparken sizler adina konusma yapacagim. Bu akrabaliklarimizi insallah ömür boyu sürdürecegiz. TDP ile CHP birlesme çalismalari bugün itibariyle baslamistir” açiklamasinda bulundu
Kaynak: İHA