Suriye Sinirinda Yükselen Dumanlar Korkuttu

Türkiye Suriye sinirindaki tampon bölgeden yükselen ve iki ülkeden görülen dumanlar, bölge halkini korkuttu. Gerçek ise, gökyüzüne yükselen dumanlarin ekiplere ihbar edilmesiyle ortaya çikti.

Suriye Sinirinda Yükselen Dumanlar Korkuttu
Suriye’nin Cerablus sehri ile Gaziantep’in Karkamis ilçesi arasinda bulunan tampon bölgede yükselen dumanlar sinirin her iki tarafinda yasayanlari korkuttu. Saldiri ve sabotaj gibi ihtimalleri düsünen bölge insani olayin sebebini ise ekiplere ihbar etmek isteyince ögrendi. Gaziantep’in Karkamis ilçesinin hemen her yerinden görülebilen dumanlar nedeniyle ilçe halki itfaiye ve emniyet güçlerini telefonla arayarak, durumu ihbar etti. Vatandaslar, dumanlarin ise bölgedeki sinir birliklerinin kontrollü bir sekilde yaktigi kuru ve yabani otlardan kaynaklandigini ögrendi.

Sinir birliklerinin tampon bölgedeki kuru ve yabani otlari yakma sebebinin ise bölgede bulunan sinir karakolunun güvenligini saglamak, sinir hattindaki kaçakçiligin ve mülteci geçisi gibi illegal durumlar ile otlarin sabote edilerek kontrolsüz bir sekilde yakilmasini önlemek oldugu ögrenildi.
Kaynak: İHA