Pamuk Ekimleri Yagmur Engeline Takildi

Ülkenin önemli pamuk üretim merkezlerinden olan Aydin’in Efeler ilçesinde son günlerde etkili olan yagislar, pamuk ekim dönemini erteletti.

Pamuk Ekimleri Yagmur Engeline Takildi


Türkiye’nin önemli ihracat ürünlerinden olan ve beyaz altin olarak bilinen pamukta, yeni sezon hazirliklari devam ederken, son günlerde etkili olan yagislar, bir yandan üreticilerin yüzünü güldürdü bir yandan da yeni ekime hazirlanan tarlalarin tohumla bulusmasini erteletti. Aydin tariminin da tansiyonunu belirleyen ve zor sartlar altinda üretilen pamukta fiyatlarin bu yil yüksek olmasini bekleyen üreticiler, arazilerinde pamuk ekimleri için hazirlik yaparken yagmur engeline takildi.

Bu yil barajlardaki doluluk oranlarindaki düsüs üreticileri endiselendirirken, son günlerde yasanan yagislar ile toprak suya doydu. Etkili olan yagislarin ardindan “beyaz altin” için sahaya inen üreticilerden Rafet Bacak; “Pamuklar normalde bu dönemde ekilmis olacakti ancak son günlerdeki yagmurdan dolayi biraz gecikti. Sezon hazirliklari devam ediyor. Yagislar sebebiyle ekim süreci biraz ertelense de yagislar sevindirdi. Insallah barajlarimiz dolmustur” dedi.

Kaynak: İHA