Canik Kesif Kampüsü Projesi Kabul Edildi

Canik Belediyesi’nin Canik Özdemir Bayraktar Kesif Kampüsü için yazdigi TÜBITAK projesi kabul edildi.

Canik Kesif Kampüsü Projesi Kabul Edildi
TÜBITAK 4003-B çagri kodlu Küçük Ölçekli Bilim Merkezi Kurulmasi Projeleri Destek Programi kapsaminda Canik Belediyesi’nin Canik Özdemir Bayraktar Kesif Kampüsü’nde ögrenciler için özel olarak olusturdugu atölyeler ve kesif alanlari için yazdigi proje, komisyon üyeleri tarafindan oy birligiyle kabul edildi.

Canik Belediyesi tarafindan ilçeye kazandirilan ve gelecegin kasiflerinin yetistigi Canik Özdemir Bayraktar Kesif Kampüsü, Canik Belediyesi tarafindan yazilan, büyük ilgi ve begeni gören TÜBITAK projesi ile gücüne güç katti. Proje Kapsaminda Canik Kesif Kampüsü’nde ögrenciler için özel olarak olusturulan astronomi, havacilik ve uzay, doga, fizik, kimya ve insan, matematik, teknoloji, destekleyici egitim, kisisel gelisim atölyeleri ve kesif alanlari ögrenciler için yeni uygulama materyalleri ile donatilacak. Ögrenciler, teorik egitimlerle beraber son teknoloji ve modern cihazlarla donatilmis kesif alanlarinda bilim ve teknoloji alaninda deneyim kazanacak.

“Milli teknoloji hamlesi ile gelecege yürüyecekler”

Ögrencilerin Canik Özdemir Bayraktar Kesif Kampüsü’nde kendini kesfedecegini ve aldiklari egitimlerle ilerleyen süreçlerde Milli Teknoloji Hamlesi’ne büyük katkilarda bulunacagini ifade eden Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi, “Canik Kesif Kampüsümüzde ögrencilerimiz yas ve sinif düzeyinde özel olarak olusturulan egitim müfredati çerçevesinde egitimlerine devam ediyor. Ögrencilerimiz, kesif kampüsümüzde olusturdugumuz atölye, uygulama ve kesif alanlarinda T3 Vakfi’nin alaninda uzman egitmenleri esliginde deneyimleyerek ögreniyor. Gelecegin bilim insanlarini yetistirdigimiz Canik Kesif Kampüsümüz için kazandirdigimiz bu proje ile kesif alanlarimizin ve atölyelerimizin, egitim imkân ve kapasitesini daha da arttiriyoruz. Ögrencilerimiz, Milli Teknoloji Hamlesi ile gelecege yürüyecekler ve aldiklari egitimlerle yerli ve milli eserler üretilmesine nice katkilar saglayacak. Gençlerimiz ve çocuklarimizin en iyi sartlarda egitim almalari adina var gücümüzle çalismaya, ilçemize yeni yatirimlar kazandirmaya devam edecegiz. Projenin hazirlik sürecinden onay sürecine kadar emegi geçen, ilgi gösteren herkese çok tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA