Boluspor Baskani Savas Abak Güven Tazeledi

Boluspor olaganüstü kongresini gerçeklestirdi. Mevcut Baskan Savas Abak’in karsisina aday çikmamasi üzerine, Abak tekrar baskan seçildi. Savas Abak, “Borç tablosunu ve gelir gider tablosunu gördünüz, inanin sonumuz çok kötü olur. Yani sportif anlamda takim, Eskisehirspor örnegi oldugu gibi BAL’a kadar gider” dedi. Ayrica kongrede, Boluspor’un sirketlesme süreci için üyelerin destegi ve yetkisi alindi.

Boluspor Baskani Savas Abak Güven Tazeledi
Boluspor Kulübü, geçtigimiz günlerde mali sikintilarini çözmek için olaganüstü kongre karari almisti. Üyelerin yogun katilimiyla kongre, gerçeklestirildi.

Mevcut Baskan Savas Abak’in karsisina aday çikmamasi üzerine, Abak tekrar baskan seçildi. Yönetim listesine yeni isimler dahil edildi. Kongre saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Devaminda Boluspor’un gelir gider tablosu okundu. Gündem maddesi geregince konusma yapan Baskan Abak, kulübün mali tablosunu açikladi ve mevcut borcun 80 milyon lira oldugunu üyelerle paylasti. Borç miktarinin önemli bir yük oldugunu belirten Abak, kulübün daha sürdürülebilir bir finansal yapiya kavusmasi için üyelerden sirketlesme olma yolunda yetki istedi. Kongrede, Boluspor’un sirketlesme süreci için üyelerin destegi ve yetkisi alindi. Sirketlesme sürecinin baslatilmasiyla birlikte, Boluspor’un finansal sikintilarini asmasi ve daha sürdürülebilir bir gelecek insa etmesi hedefleniyor.

Kongrede konusma yapan Baskan Abak, “Biz kulübü geçen yil 66 milyon lira borçla aldik. Bu yil 80 milyon lira borç var. Bu kadar pesin ödeme, bu kadar yönetici aidatina ragmen yine biz arti 14 milyon lira borç yapmisiz. Bu sene bu Euro kurunun artisindan dolayi yerli oyunculari bu fiyata alma sansimiz yok. Ne olur? Yine seneye olaganüstü kurul yapariz, baskan adayi çikar mi? Bilmiyorum. Simdi borcu 80 milyon dedim, seneye 125-130 milyon dersem bence iyi. Federasyon gelirleri yükselir, naklen yayin gelirleri yükselir o zaman baska. Ama 28 Mayis 2025 yilinda, olagan kongre yapmak zorundayiz. Olagan kongre zamanina geldigimizde bu kulübün borcu 200 milyon liradir. Matematik her seyi dogru söylüyor. Gelirler hep ayni, giderler 3-5 kati. Her sene giderek artiyor. Bolu sehri, Bolu’da yasayanlar, is adamlari, siyasiler bu takima yardim etmez ise beni kimse yanlis anlamasin, borç tablosunu ve gelir gider tablosunu gördünüz, inanin sonumuz çok kötü olur. Yani sportif anlamda Eskisehirspor örnegi oldugu gibi BAL’a kadar gider. Kulübün kapisina kilit vurulur” dedi.

Kongreye, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bolu Milletvekili Ismail Akgül, Boluspor Kulübü Baskani Savas Abak, kulübün eski baskanlari ve üyeler katilim sagladi.
Kaynak: İHA