400 Bin Ton Hafriyat Geri Kazandirildi

13 bin 247 kilometrekare yüzölçümü, 1480 km kiyi seridi, yüzde 68 orman varligi ile özel bir cografyaya sahip Mugla’da çevre yatirimlarina devam eden Büyüksehir Belediyesi il genelinde 9 hafriyat sahasi olusturarak vatandaslara hizmet veriyor.

400 Bin Ton Hafriyat Geri Kazandirildi
2014 yilinda Büyüksehir olan Mugla’da bir olan hafriyat alanini 9’a çikaran Büyüksehir Belediyesi uzun ugraslar sonucunda Datça’ya da hafriyat alani kazandirdi. Mugla’da Bodrum’da 2, Milas’ta 1, Mentese’de 2, Ula’da 1, Marmaris’te1, Datça’da 1, Fethiye’de 1 olmak üzere 9 hafriyat sahasi bulunuyor. Bu sahalarda 2015-2023 yillari arasinda 650 bin araca hizmet veren Büyüksehir Belediyesi 9 Milyon 900 bin Ton hafriyat atiginin bertarafini sagladi. Düzenli hafriyat alanlari ile insaat atiklarinin çevreye zarar vermemesini saglayan Büyüksehir Belediyesi 2435 hafriyat aracina da tasima izin belgesi vererek izinli hale getirdi.

400 bin ton hafriyat geri kazandirildi

Kiyilardan teknelerle atik toplama, düzenli kati atik tesisleri, Mugla’da ilk tibbi atik tesisi, çöpten elektrik üretimi gibi birçok yenilikçi ve çevreyi koruyan hizmetleri hayata geçiren Büyüksehir Belediyesi kurdugu geri dönüsüm tesisi ile de hafriyat atiklarinin agrega malzemesi olmasini sagliyor. Bugüne kadar hafriyat sahalarina dökülen 400 bin ton hafriyat atiginin geri kazanimindan agrega elde edildi. Elde edilen agrega Büyüksehir Belediyesi, MUSKI ve diger kurumlara verilerek çesitli yerlerde kullanilmasi saglandi.
Kaynak: İHA