Yozgat'ta Bugday Alim Fiyati Çiftçiyi Sevindirdi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in bugday alim fiyatlariyla ilgili karari, Yozgat çiftçisini memnun etti.

Yozgat'ta Bugday Alim Fiyati Çiftçiyi Sevindirdi
Kabine Toplantisinin ardindan bugday ve arpa alim fiyatlarinin belirlenmesi Yozgat’ta çiftçinin beklentilerini karsiladi.

Yozgat Ziraat Odasi Baskani Ismail Açikgöz, bugday fiyatlarinin dünya piyasasi üzerinde oldugunu söyleyerek Cumhurbaskani Erdogan’a tesekkür etti. Açikgöz, “Türkiye’deki girdi maliyetleri yüksek oldugundan dolayi ister istemez çiftçi sikinti çeker ama açiklanan fiyat dünya piyasasina göre yüksek. Ama su gün itibariyle bizim beklentimizin üstünde fiyat açiklandi. Hükümetimizin hassasiyeti için tesekkür ediyoruz" dedi.

Iç Anadolu Bölgesi’nin bu yil bol yagis aldigi için bugdayda yüksek rekolte beklediklerini söyleyen Açikgöz, “Bu sene bugdaylar yagistan dolayi güzel. Yani rekolte yüksek olacak. 2022 yilinda 200-250 kilogram ürün elde eden çiftçi bu yil 400 kilogram ürün elde edecek. Ondan dolayi da ofislerin bugünden zeminini hazirlayip çiftçinin bugdayini almasini arzu ediyoruz” seklinde konustu.

Sefaatli ilçesine bagli Caferli köyü çiftçilerinden Murat Simsek ise bugday fiyatlarinin üst seviyede oldugunu belirterek fiyatlarindan memnun kaldiklarini söyledi.

Simsek, “Fiyatlardan dolayi hükümetimize, Cumhurbaskanimiza çok tesekkür ediyoruz. Fiyatlar çok güzel, Allah devletimize, milletimize zeval vermesin” dedi.

Kaynak: İHA