Ünye'de Lise Ögrencilerden Depremzedelere Yönelik Anlamli Etkinlik

Ordu’da, Ünye Mehmet Necati Vidinli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögretmen ve ögrencileri, depremzede ailelere destek vermek amaciyla etkinlik düzenledi.

Ünye'de Lise Ögrencilerden Depremzedelere Yönelik Anlamli Etkinlik
Milli Egitim Bakanligi’na bagli kurumlar tarafindan uygulanan Çevreme Duyarliyim, Degerlerime Sahip Çikiyorum (ÇEDES) projesi çerçevesinde Ünye’deki egitim kurumlarinda da çesitli etkinlikler düzenleniyor. Özellikle 6 Subat tarihlerinde meydana gelen depremler sonrasinda yaralari sarmak adina organize edilen etkinlikler dikkat çekiyor.

Bu çerçevede Ünye Mehmet Necati Vidinli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögretmen ve ögrencileri, okul bahçesinde düzenledikleri etkinlik ile depremzede vatandaslarin yaninda olduklarinin mesajini verdiler. Yiyecek ve içecek standinin basinda ögrenciler yer aldi. Yöresel yemeklerden, tatlilara ve alanda taze gözleme hazirlayan velilere kadar tüm is bölümlerinin görev paylasimi yapildi. Buradan elde edilen gelir ise deprem bölgelerindeki ögrencilere gönderilecek.

Okul Müdürü Mehmet Azakli, düzenledikleri etkinlikle depremde zarar gören vatandaslarin bir nebzede olsa yaralarini sarmayi hedeflediklerini söyledi.

Azakli, "6 Subat’ta yasanan depreminin hepimizde yol açtigi yaralari sarmak ve deprem sehitlerimizin bize biraktigi emanetlere omuz vermeye ilk günkü dayanisma ruhuyla devam etmek düsüncesiyle hazirlanan programda ögretmen, ögrenci ve velilerimizin hazirladigi yiyecek ve içecekler misafirlerimize ikram edildi. Elde edilen gelir ile Hatay Iskenderun’da bulunan kardes okulumuzda okuyan ögrencilerimizin ihtiyaçlari karsilanacaktir” dedi.

Kaynak: İHA