Papa Francis'in Ameliyati Basarili Geçti

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis’in, karin bölgesindeki fitik nedeniyle oldugu 3 saatlik ameliyat basarili geçti.

Papa Francis'in Ameliyati Basarili Geçti


Karin bölgesindeki fitik nedeniyle ameliyat olmak üzere Italya’nin baskenti Roma’da bulunan Gemelli Hastanesi’ne kaldirilan Katoliklerin ruhani lideri 86 yasindaki Papa Francis’in ameliyatinin basarili geçtigi açiklandi. Vatikan tarafindan yapilan açiklamada, "Ameliyat tamamlandi. Sorunsuz geçti ve üç saat sürdü" denildi.

Papa’nin ne zaman taburcu olacagi açiklanmazken, Vatikan Sözcüsü Matteo Bruni ameliyat öncesi yaptigi açiklamada, “Saglik tesisinde kalis, ameliyat sonrasi normal seyir ve tam iyilesme saglamak için birkaç gün sürecek" demisti.

Italyan basininda yer alan haberlerde, Papa’nin ameliyat sonrasi katilacagi ve 18 Haziran’a kadar düzenleyecegi tüm etkinliklerin iptal edildigi belirtildi.

Papa 3’üncü kez hastanede müsahede altinda kalacak

Geçtigimiz mart ayinda solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle hastaneye kaldirilan Papa Francis, sol kolondaki divertiküler daralma nedeniyle 4 Temmuz 2021’de geçirdigi ameliyatin ardindan 10 gün hastanede kalmisti. Papa, son ameliyatinin ardindan 2013’te göreve gelmesinden bu yana 3’üncü kez hastanede müsahede altinda kalacak.

Genç yaslarda solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle akcigerlerinden birinin bir kismi alinan Papa, sag dizindeki baglarin gerilmesi ve küçük bir diz kirigi nedeniyle bir yili askin süredir tekerlekli sandalye kullaniyor.
Kaynak: İHA