Karacabey'de Sifir Atik Konusunda Bir Örnek Çalisma Daha

Karacabey Belediyesi, gelecek nesillere yasanabilir bir çevre birakmak ve bu konuda toplum genelinde farkindalik olusturmak adina titizlikle sürdürdügü sifir atik çalismalari çerçevesinde önemli bir çalisma daha baslatti.

Karacabey'de Sifir Atik Konusunda Bir Örnek Çalisma Daha
Karacabey Belediyesi’nin baslattigi yeni uygulamayla, ilçede bulunan bagimsiz sifir atik toplayicilari tek çati altina alindi. Bu çerçevede, ilçe sinirlari içerisinde olusan geri kazanilabilir atiklarin evsel atiklar ile karistirilmadan kaynaginda ayri bir sekilde toplanmasina ve atik toplama izninin verilebilmesi için bagimsiz sifir atik toplayicilarinin çalisma usul ve esaslarina iliskin yönetmelik, Karacabey Belediyesi meclis gündeminde kabul edildi.

Karacabey Belediye Baskani Ali Özkan, “Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan’in baslattigi sifir atik projesi çerçevesinde, ilçemizde aktif olarak sifir atikla ilgili faaliyetleri gerçeklestirmeye devam etmekteyiz. Karacabey Belediye Meclisimizde kabul edilen yönetmelige istinaden basvuru yapan ve listede yer alan vatandaslarimiza, bagimsiz sifir atik toplayicisi belgelerinin takdim edecegiz. Bugüne kadar 53 kisi belge aldi, kayitlar devam ediyor. Bu çalisma Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürlügümüz bünyesinde gerçeklesiyor ancak kayitlar, belediyemizin 3. katinda Zabita Müdürlügümüzdealiniyor. Herkese hayirli olmasini temenni ediyor, basarilar diliyorum. Karacabey’de sifir atik konusunda farkindaligin artmasi ve gelecek nesillere daha yasanabilir bir çevre birakma konusunda çalismalarimiz kararli bir sekilde devam edecek” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA