Hakkari'de Yilsonu Sergisine Yogun Ilgi

Hakkari Halk Egitim Merkezi Müdürlügü tarafindan düzenlenen “1-7 Haziran Hayat Boyu Ögrenme Haftasi” etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen yilsonu sergisi büyük ilgi gördü.

Hakkari'de Yilsonu Sergisine Yogun Ilgi
Gençlik ve Spor Il Müdürlügünün spor salonundaki düzenlenen yilsonu sergisinin açilisi, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla yapildi. Burada konusan Il Milli Egitim Müdürü Bilal Gür, ülkelerin en büyük gücünün insan gücü oldugunu belirterek, “Diger bir ifade ile beseri sermayeleridir, beseri sermayeyi gelistirmenin en etkili yolu ise egitimdir. Dünyada son 10 yilda bilim ve teknoloji alaninda çok ciddi gelismeler yasanmaktadir. Çagi dogru okuyup zamanin ruhunu yakalamanin yolu, ancak sürekli ögrenen dinamik bir toplum yapisini insa etmekten geçiyor. Iste bu zorunluluk toplumdaki hayat boyu ögrenme kültürünü olusturma ile asilir. Hakkari egitim ailesi olarak bakanligimizin öncülügünde ve Valimiz Idris Akbiyik’in riyasetinde; sevgi, saygi, dayanisma ve yardimlasma iklimine esin kaynagi olan istihdama yönelik, mesleki ve kisisel gelisim kurslarimizi, vatandaslarimizla bulusturmaya devam edecegiz. 2022-2023 egitim ögretim yilinda 4 bin 420 kursta bin 132 usta ögretici esliginde 25 bin 203 erkek ve 37 bin 829 kadin olmak üzere toplamda 63 bin 32 vatandasa farkli branslarda egitimler verdik. Bir yandan sönmeye yüz tutmus el sanatlarimizi canlandirirken, öbür taraftan yazilim gibi çagi dogru okuyacak mesleklerle ilgili kurslarimizi açtik” dedi.

Konusmanin ardindan yapilan gösteriler ve dengbejlerin konseri etkinlige renk katti. Katilimcilar ise stantlari dolasarak usta ögretici ve ögrencilerin el emeklerini yakinda incelediler.

Yilsonu sergisinin açilisina Vali Yardimcisi Talha Battal, Cumhuriyet Bassavcisi Harun Ünlüsoy, Adalet Komisyon Baskani Birtan Seker, Milli Egitim Müdürü Bilal Gür ile kurum müdürleri ve vatandaslar katildi,
Kaynak: İHA