Esnafi Güçlendiren Is Modeliyle Öne Çikan Marketler Zinciri Trabzon'da Esnafla Bulustu

Perakende sektöründe esnafi destekleyip güçlendiren is modeliyle öne çikan Seç Market, Trabzon’daki potansiyel is ortaklariyla bir araya geldi. Firmanin Genel Müdürü Altan Sekmen, toplantida geleneksel esnaf kültürünü modern marketçilikle bulusturan is modelini esnafa ve yerel ekonomiye sagladiklari katkiyi anlatti.

Esnafi Güçlendiren Is Modeliyle Öne Çikan Marketler Zinciri Trabzon'da Esnafla Bulustu
Toplantiya katilan Seç Market Genel Müdürü Altan Sekmen, katilimcilarin sorularini yanitlayarak, firmanin bugün Türkiye genelinde 2 bin 500’ü asan magaza sayisina ulastigini belirtti.

Sekmen, "Geleneksel esnaf kültürünü destekleyen, yogun perakende rekabeti içerisinde, rekabette zorlanan esnaflarimiza güç veren ve esnaflarimiza rekabette ben de varim dedirten bir is modeli. Seç Market bir zincir magaza degil, tamamen esnaflarin bir araya geldigi, her esnafin kendi isletmesinin sahibi oldugu, patronu olmaya devam ettigi bir bayilik modeli. Yogun perakende ortami özellikle son yirmi yilda esnaflarimizin zorlanmasina ve rekabette geri kalmasina neden oldu. Bir açidan çok iyi bir durum; modern perakendenin gelismesi, ekonomiye katkilari çok önemli bunu biliyoruz. Ancak öte yandan da mahalle kültürünün temsilcisi, mahallenin bakkal amcasi, mahallenin esnafi da bu yogun rekabet ortaminin hizli büyümesi içerisinde güç kaybetmeye basladi.

Seç Market bu noktada devreye giriyor. Bu vizyonla geleneksel esnafimizi modern bir perakendeci esnafina dönüstüren bir is modeli. Bunu yaparken biraz önce vurguladigim gibi her esnaf kendi isinin sahibi olmaya devam ediyor. Seç Market’in Türkiye’nin 81 ilinde bilinen kurumsal kimligine kavusuyor. Kendisine sagladigi Yildiz Holding’in büyük satin alma gücünden yararlanma imkanina kavusuyor esnafimiz. Market esnafimiza 5 binin üzerinde ulusal markali ve özel markali ürün tedarigi sagliyor. Esnafimizi dijitallestiriyor ve bunlar ile beraber Türkiye çapinda sosyal medyada, geleneksel medyada, televizyonlarda reklamini sagliyor. Dolayisiyla pazarlamasina destek vermis oluyor. Ve bununla beraber bütün bu modern perakendeci esnaflarimiza dönüsmek isteyen esnaflarimiza tecrübeli saha ekipleri düzenli ziyaretlerle bilgi birikimimizi aktariyorlar ve ticaret ve rekabette nasil öne geçerler, nasil müsterileri mutlu ederler konularinda destek vermeye devam ediyor" dedi.

Hedeflerine de deginen Sekmen, "Türkiye’nin 81 ilinde 2 bin 500’ün üzerinde bayimiz faaliyetlerine devam ediyor. Hizli bir büyüme içerisindeyiz ve bunu devam ettirecegiz. Ülkemizde 50-60 bin civari bakkal-market oldugunu düsünüyoruz 50 metrekarenin üzerinde. Bunlarin içerisinden modern perakendeciye dönüsmek isteyen, rekabette güçlenmek isteyen bütün esnaflarimiza kapimiz açik. Bizim planimiz Seç Market ekosistemine dahil olmak isteyen bütün esnaflarimizi bir araya getirerek büyük bir esnaf ekosistemi olusturmak. Bunu da ülkemizin 81 ilinde yayginligi ayni sekilde devam ettirerek sürdürecegiz" diye konustu.

Kaynak: İHA