Cumhurbaskanligi Yeni Kabinesi Diyarbakir Is Camiasini Heyecanlandirdi

Dogu ve Güneydogu Anadolu Bölgesinde ilk alüminyum fabrikasini açarak bölgeye önemli istihdam saglayan sanayici Ramazan Simsek, Cumhurbaskanligi yeni bakanlar kurulu kabinesinin is camiasina umut oldugunu söyledi.

Cumhurbaskanligi Yeni Kabinesi Diyarbakir Is Camiasini Heyecanlandirdi
Milletvekili ve Cumhurbaskanligi seçimlerinin tamamlanmasindan sonra Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan açiklanan yeni kabinenin kendilerini heyecanlandirdigini dile getiren sanayici Ramazan Simsek, öncelikle kabinede is dünyasi ile ilintili olan Ticaret, Hazine ve Maliye, Sanayi ve Teknoloji, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanliklarina, geçmiste yapmis olduklari çalismalar ile rüstünü ispat etmis isimlerin getirilmesinin karamsar havayi dagittigini kaydetti.

Simsek, "Ayrica bölgemizde dogup büyümüs, bu cografyanin yapisini, dokusunu bilen, bizlerin de yakindan tanidigi Cevdet Yilmaz ve Mehmet Simsek’in kabinede önemli mevkilerde görev almasi is camiamizda ayri bir heyecana neden olmustur. Is camiasina bir umut isigi olan yeni kabinenin önceligi ekonomi ve üretim hayatimizdaki sorunlarin olmasi gerektigine inaniyorum. Çünkü ülke olarak son yillarda gerek pandemi gerek deprem sürecinde can kayiplarinin yani sira ekonomik zorluklar da yasadik. Bu vesileyle pandemi ve deprem süreçlerinde hayatini kaybeden vatandaslarimiza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Allah o günleri bir daha göstermesin insallah. Yasanan ekonomik kayiplardan hareketle refah seviyesini yükseltecek adimlarin acil atilmasini bekliyoruz" dedi.



"Öncelikli çözüm finansa erisimde kolaylik olmali"

Bölgedeki is camiasina güven veren yeni kabinenin, firmalarin en öncelikli sorunu olan finansa erisimde kolayliklar getirecek düzenlemeyi bir an evvel hayata geçirmesi gerektigine inandigini belirten Simsek, "Finansa erisime kolaylik is camiasini ve bölgeyi rahatlatir. Bankalardaki kredi ve limit sorununun ortadan kaldirilmasi hem is insanlarimizi rahatlatacak hem de yeni yatirimlara, kapasitelerin genisletilmesine ve de istihdama katki saglayacaktir. Is dünyasi olarak, açiklanan yeni kabinenin istihdam, katma degerli üretim ve ihracat sayesinde, nitelikli büyüme ve refah artisi yolunda büyük icraatlar yapacagina olan inancim tamdir. Yatirim ortaminin iyilestirilmesi, tarimsal üretimin ve verimliligin artirilmasi, katma degerli ihracat payinin daha yukariya tasinmasi yolunda atilacak tüm çalismalarda kararlilikla yanlarinda olacagiz" diye konustu.

Kaynak: İHA