Bu Leylekler 15 Yildir Ayni Yere Yuva Yapiyor

Afyonkarahisar’in Sandikli ilçesinde 15 yildir yuva yapan leylekler bu yil da ayni yere gelip yuvalarini kurdu. Yuvalarin oldugu köydeki vatandaslar ise leylekleri rahatsiz etmemeye büyük özen gösteriyor.

Bu Leylekler 15 Yildir Ayni Yere Yuva Yapiyor
Sandikli ilçesine bagli Oda köyü içerisindeki elektrik diregine 15 yil önce yuva yapan leylekler her yil bu direge yuva yapiyor. Oda köyü halki, her yil ayni noktaya gelen leyleklerin yuva yapmasi için elektrik direginin yaklasik 20 metre ilerisine agaçtan direk dikti. Ancak leylekler elektrik diregine yuva yapmaktan vazgeçmedi. 7 yil önce leylek yuvasinda elektrik hattindan kaynaklandigi düsünülen yangin çikti. Itfaiye ekiplerinin müdahale ettigi yangin sonrasi yuva yanarak kül oldu. Leylekler ise yangindan kisa süre sonra yanan yuvalarini tekrar yapti. 15 yildir ayni direge yuva yapan leylekler bu yil da geldi. Iki leylek diregin üzerine yuva kurdu. Bölge halki da leylekleri rahatsiz etmemek için özen gösteriyor. Köy halki, leylekleri ’baharin müjdecisi’ olarak nitelendiriyor.

"Köyün nesesi bunlar"

Köy sakinlerinden Irfan Çetinkaya, leyleklerin köyün nesesi oldugunu ifade ederek, “Bu leylekler 15 senedir burada. Buraya yuva yapiyor. Biz de onlara bakip kolluyoruz. Elektrikçileri gelip yuvayi yikiyor. Yine yuvalarini yapiyorlar. Köyün nesesi bunlar” diye konustu.

Kaynak: İHA