Bayram Tatili 9 Güne Uzadi, Turizmde Hareketlilik Basladi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in, Kurban Bayrami tatilinin 9 gün olacagini söylemesi ardindan turizmde hareketlilik basladi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan yeni kabinesi ile yaptigi ilk toplantidan sonra aldigi kararlari açikladi.

Cumhurbaskani Erdogan, kararlarini açiklarken, Kurban Bayrami öncesi iki günün de idari izin ilan edilmesiyle tatilin 9 olacagini söyledi.

Turizmci Sebnem Akman Balta, bayram tatilinin sektöre etkisini degerlendirirken, havalarin isinmasinin rezervasyonlari arttirdigini söyledi.



Uzun bir aile tatiline imkan saglandi

9 günlük bayram tatilini degerlendiren Sebnem Akman Balta, “Kurban Bayrami öncesi 26 -27 Haziran idari izin olarak ilan edildigi için bayram hafta sonu tatili ile birlesmesi sonucu 24 Haziran’da baslayip 2 Temmuz’a kadar toplam 9 gün tatil olacak. Erken rezervasyon yapilmasi insanlara yüzde 25 indirim firsati olusturuyor. Bayram tatilinin uzamasi insanlarin uzun bir aile tatili planlamasini sagladi” diye konustu.

“Rezervasyonlar yüzde 121 artti”

Yurt disinda da okullarin tatile girmesi ve Türkiye’de havalarin isinmasi nedeniyle yabanci turistlerin rezervasyonlarini arttirdigini belirten Balta, “Rezervasyonlar yüzde 121 arti. Ayrica Sampiyonlar Ligi maçi ve Johny Deep’in ülkemize gelmesi, rock konserleri ve bir çok global ekonomi üzerine olusturulan kongreler ve toplantilar nedeni ile dünya için Istanbul bir çekim merkezi oldu” dedi.

Kaynak: İHA