Anadolu'da Kadin Olmak Müzikali Seyirci Ile Bulustu

Avcilar Belediyesi ve Folklor Kurumu tarafindan düzenlenen Anadolu’da Kadin Olmak Anadolu halk müzikali seyirciyle bulustu.

Anadolu'da Kadin Olmak Müzikali Seyirci Ile Bulustu


Avcilar Belediyesi ve Folklor Kurumu tarafindan Harbiye Cemal Resit Rey Konser Salonu’nda kapali gise sergilenen Anadolu’da Kadin olmak müzikali binlerce sanatseverle bulustu. Kadin’a atfedilen yazgisal tüm degerlerin folklorik unsurlarla harmanlandigi müzikale katilim yüksek olurken dans gösterileri seyircilere keyifli anlar yasatti.

El sanatlari sergisi seyircinin begenisine sunuldu

Ayrica Folklar Kurumu Uygulamali Halk Sanatlari Müdürlügü sanatçilari tarafindan gecenin temasina uygun olarak üretilen eserler, Kültür Merkezi’nin fuayesinde sanatseverlerin begenisine sunuldu.

Müzikalde konusan Avcilar Belediye Baskani Turan hançerli, “ Is birligi ile birçok etkinlik gerçeklestirdik ama Folklor Kurumu ile gerçeklestirdigimiz bugünkü etkinlik son derece özel ve önemli bir etkinlik. Tüm ekibe, sanat yönetmenime emegi geçen herkese öncelikle tesekkür etmek istiyorum. Avcilar Belediyesi’nin logosunu yeni logosunu görüyorsunuz. Logomuz Iki mavi çizgiden olusuyor ve yeni logoyu esitlige vurgu yapmak için kullanmaya basladik. Avcilar Belediyesi’nin logosu esitligi ifade ediyor. Bu topraklarda en çok neye ihtiyacimiz var. Bu topraklarda ne gelirse güzellik iyilik basari artar diye sordugumuzda ihtiyacimizin esitlik oldugunu gördük. Iste bugün belki bu etkinlikte hep övündügümüz kültür çok önemli. Tabi kültürümüz örflerimiz çok önemli ama geçmisimizde özellikle kadinlar yönünden esitsizlikler var. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Avrupa’nin bir çok ülkesinden önce bu ülkeye tasidigi, bu topraklara getirdigi esitlik mücadelesi hala tamamlanmis degil. Kadinlara Seçme ve Seçilme Hakki, Avrupa ülkelerinden önce verildi ama hala esitlikle ilgili ciddi sorunlar yasiyoruz. Avcilar Belediyesi olarak esitligi önemseyen hatta esitligi en önemli ifadelerinden biri logosunu tasiyan belediye olarak böyle bir çalismanin paydasi olmak bizim için son derece özeldi ve önemliydi” dedi.

Kaynak: İHA