Akhisar'da Yollar Asfalta Hazirlandi

Manisa Büyüksehir Belediyesi, 2023 yili asfalt sezonu planlamasi dahilinde Akhisar ilçesinde yenilenecek olan yollarda zemin çalismalarini tamamladi. Genel Sekreter Yardimcisi Ali Öztozlu da Selçikli ile Gökçeahmet mahalleleri arasinda yapilan çalismalari yerinde inceledi. Incelemelere eslik eden mahalle muhtarlari, Manisa Büyüksehir Belediyesi’ne ve Baskan Cengiz Ergün’e tesekkürlerini iletti.

Akhisar'da Yollar Asfalta Hazirlandi
Manisa Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Ali Öztozlu, Yol Yapim Bakim ve Onarim Dairesi Baskani Kurtulus Kuruçay, Kirsal Hizmetler Dairesi Baskani Yilmaz Usta ile birlikte Akhisar ilçesinde Selçikli-Gökçeahmet arasindaki baglanti yolunda yapilan zemin iyilestirme çalismalarini inceledi. Büyüksehir heyetine Selçikli Mahalle Muhtari Mustafa Öztas ile Gökçeahmet Mahallesi Muhtari Muhammet Mustafa Özdemir de eslik etti. Yol Yapim Bakim ve Onarim Dairesi Baskani Kurtulus Kuruçay, yapilacak asfalt çalismalari hakkinda muhtarlari bilgilendirdi.

Yolun genislemesi muhtarlari mutlu etti

Asfalt öncesi yol üzerinde yapilan çalismalar mahalle muhtarlarini da sevindirdi. Muhtarlar yapilan çalismalar hakkinda görüslerini dile getirdi. Selçikli Mahalle Muhtari Mustafa Öztas, “Yol, eskiden dardi. Köprüden yalnizca 1 araç geçebiliyordu. Büyüksehir Belediyemiz sag olsun, var olsun, yolumuzu genisletti. Buna ilave olarak menfezimi genisleterek, köprümüz de genisledi. Çok güzel bir yol oldu. Asfalt atildigi zaman daha da güzel olacak” derken, Gökçeahmet Mahallesi Muhtari Muhammet Mustafa Özdemir, “Gökçeahmet Mahallesi’nin girisinden bizim arazi yoluna gelen 2 buçuk kilometrelik yolumuz ile buradan Selçikli’nin sinirina kadar olan 4 kilometrelik yolumuzun islemi Büyüksehir Belediyemiz tarafindan yapildi, yol ikiye katlandi, genisletildi ve sira asfalt çalismasina geldi. 2 buçuk metrelik köprümüz vardi burada, 12 metre genisligine çikarildi. Allah razi olsun. Büyüksehir’den çok memnunuz, sag olsunlar. Cengiz Baskana yaptigi bu hizmetlerden dolayi ve buradaki Daire Baskanlarimiza yaptigi hizmetler için ayri ayri tesekkür ediyorum. Mutluyuz, sevinçliyiz” diye konustu.



Kuruçay: “Hummali bir sezon geçirecegiz”

Yol Yapim Bakim ve Onarim Dairesi Baskani Kurtulus Kuruçay da yol güzergahinda yapilan çalismalar hakkinda bilgiler aktardi. Kuruçay, “Selçikli Mahallemizin ulasimini saglayan 4 kilometrelik yolla, burada diger bagli mahallelerin ulasimini saglayan toplam 11 kilometrelik grup yolu üzerindeyiz. Burada yaklasik 6 aydir süren hummali çalismamizin sonuna geldik. Artik hava sicakliklarinin müsaade ettigi ölçüde kaplamasina geçecegiz. Son çalismamiz kaldi. Burada su baskinlari yasanmamasi için yol platformunu yaklasik 70 santimetre civarinda yükselttik. Mevcutta yetersiz kalan menfez alanlarda baks dedigimiz menfezlerle genisletme çalismasi yaptik. Tas dolgu, duvar ve tersip çalismalari yaptik. Yolumuz oldukça dardi, ciddi anlamda genisletme yaptik. Alt dolgu ve temel çalismalarini bitirdik. Cengiz Ergün Baskanimizin talimatlari üzerine bu sene hummali bir satih kaplama çalismasi yürütmek için tüm hazirliklarimizi tamamladik. En kisa zamanda da satih kaplamasini yapip, vatandaslarimizin hizmetine sunmayi hedefliyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA