Van Valisi Balci Açiklamasi 'Sahil Yolu Büyük Bir Cazibe Merkezi Olacak'

Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Dr. Ozan Balci, kentin çehresini degistirecek olan sahil yolu çalismalarini yerinde inceledi.

Van Valisi Balci Açiklamasi 'Sahil Yolu Büyük Bir Cazibe Merkezi Olacak'
Van’in trafigini rahatlatmak için yeni yollar, alternatif güzergahlar ve caddeler insa eden Van Büyüksehir Belediyesi, sehrin 50 yillik sahil yolu hayalini gerçeklestiriyor. Van Büyüksehir Belediyesi, Tusba ilçesindeki Yasar Kemal Parki ile Edremit ilçesindeki Uygulama Oteli arasindaki 10 kilometrelik sahil yolunda çalismalarina devam ediyor. Yol Yapim Bakim ve Onarim Dairesi Baskanliginca hummali bir çalisma yürütülen ’Sahil Yolu Proje’nde adim adim sona geliniyor. Kent trafigini ciddi anlamda rahatlatacak olan 30 metre genisligindeki sahil yolunda dolgu ve tahkimat çalismalarinin ardindan PMT ve sathi kaplama çalismalari da araliksiz devam ediyor.

Van Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel ile birlikte çalismalari yerinde inceleyen Vali ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Dr. Ozan Balci, gazetecilere açiklamada bulundu. Yapimi devam eden sahil yolunun Van için önemli bir proje oldugunun altini çizen Vali Balci, “Su anda yaklasik 10 kilometrelik bir sahil yolu yapiyoruz. Insallah onu 16 kilometreye çikartacagiz. Bunun yaninda bin 100 dönümlük alani da düzenliyoruz. Ayni zamanda da Van Gölü’nde dip çamur temizligi yapiyoruz. Van Gölü sadece Van’a ait bir deger degil, Türkiye’ye hatta bütün insanliga ait bir deger. Sadece ekonomik bir deger degil, ayni zamanda sosyal ve kültürel zenginlik sunan, atalarimizdan aldigimiz, çocuklarimiza birakmak zorunda oldugumuz bir deger. Van Gölü’nden daha çok yararlanmis olacagiz. Biz bu sahil yolunu yaptigimiz zaman burasi büyük bir kültürel, turistik merkezi, bir cazibe merkezi olacak” dedi.

Alanda spor alanlari, sosyal donati alanlari, bisiklet yollari, çocuk oyun gruplari ve yürüyüs alanlarinin yer alacagini belirten Balci, “Kisacasi aileler buraya geldikleri zaman bir gün doya doya Van Gölü’nün güzelliklerinden yararlanmis olacak. Hedefimiz Van Gölü’nün güzelliginden, zenginliginden Vanli hemsehrimizi yararlandirmak. Sadece Vanli hemsehrilerimiz degil çevre il ve ilçelerinden insanlar içinde bir turizm merkezi, bir cazibe merkezi haline getirmeyi planliyoruz. Bunun yaninda eski Van sehrini ayaga kaldirma projemiz de devam ediyor. Eski Van sehrini ayaga kaldirdigimizda, bu sahil yolu tamamlandiginda üçünün birlesip kültür ve turizm anlaminda büyük ve güzel bir cazibe merkezi olacagini düsünüyorum. Ben bu anlamda emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA