Ardahan'da Ata Eziyet Eden Kisiye Ceza Kesildi

Ardahan’in Göle ilçesinde bir sahsin ata eziyet ettigi görüntülerin sosyal medyadan paylasilmasi üzerine Ardahan Valiligi harekete geçti.

Ardahan'da Ata Eziyet Eden Kisiye Ceza Kesildi
Göle ilçesine bagli Büyükaltunbulak köyünde bir sahsin, ata tasiyabileceginden fazla yük yükleyerek eziyet etmesiyle ilgili görüntüler sosyal medyada paylasildi. Hayvanseverlerin tepkisi üzerine harekete geçen Jandarma ekipleri, sahis hakkinda hayvanlari koruma kanunu geregince idari islem uygularken, Doga Koruma ve Milli Parklar Müdürlügü yetkililerince de hayvanlara kötü muameleden 4.554,00 TL para cezasi kesildi.

Jandarma Çevre, Doga ve Hayvanlari Koruma Tim Komutanligi, Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürlügü ve Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan bahse konu videodaki At’in aci çekmesine sebep olan ve Igdir’dan gelip ilçede çobanlik yaptigi tespit edilen sahsin kimlik ve adres bilgilerine ulasildi. Yapilan inceleme ve arastirmalar sonucu sosyal medyada paylasilan görüntülerin Bir 1 yil önce 11.05.2022 çekildigi tespit edildi.

Ata eziyet eden ve kimligi tespit edilen sahsa 5199 sayili Hayvanlari Koruma Kanunu kapsaminda 4.554,00 TL cezai islem uygulandi.

Valilikten yapilan açiklamada, ’’Bu ve benzeri olaylarin tekrar yasanmamasi için gerekli çalismalar Valiligimizce hassasiyetle yürütülmektedir’’ denildi.
Kaynak: İHA