Sinop'ta Sel Çeltik Tarlalarini Ve Seralari Vurdu

Sinop’ta etkili olan saganak yagis sonucu olusan sel, çeltik tarlalarini ve seralari vurdu.

Sinop'ta Sel Çeltik Tarlalarini Ve Seralari Vurdu
Sinop’ta 2 gündür etkili olan saganak yagis sele dönüstü. Saganak nedeniyle karasu çayi tasti. Dere yatagina sigmayan sel sulari çeltik tarlalarina zarar verdi. Selin vurdugu tarlalar dron ile görüntülendi. Mertoglu, Kiliçli, Osmaniye ve Dibekli köylerindeki tarim arazileri büyük zarar gördü. Selle birlikte gelen balçik ve kum, tarim arazilerine zarar verdi.

Mertoglu köyünde yaklasik 10 dönüm üzerine kurulan çilek serasi sorumlusu Irfan Kümeç, sera içinde hayvanlarinin mahsur kaldigini belirterek, “Sinop Mertoglu köyünde çilek yetistiriciligi yapiyoruz. Bölgemiz yogun yagis nedeniyle suan da sel olustu. Içeride hayvanlarimiz var. Araçlarimiz var. Onlara ulasamiyoruz. Destek istiyoruz. Seramiz yüksek katli oldugu için bitkiler zarar görmemistir diye ümit ediyoruz. Içeriye girmemiz su anda mümkün degil. Dereden karsiya geçemiyoruz. Ekiplerden bir kepçe yardimiyla en azindan içerideki hayvanlarimizi kurtarmak istiyoruz” dedi.

Mertoglu köyünde çeltik ekimi yapan çiftçi Ismail Kümeç, “1 haftadan beri yagmurun sonucunda sel meydana geldi. Tarlalarimizin hepsi sular altinda. 100-150 dönüm tarlayi hazirladiydik. Gübreyi de atmistik tarlaya. Tam tohumu isladik bugün tohum serpecektik. 300 dönüm çeltik ekiyordum. 100-150 dönüm ekin vardi. 500-600 dönümlük tarlalarla çiftçilik yapiyorum. Sükürler olsun canimizda bir sey yok. Baska yerlerde de can kaybi olmamistir insallah" diye konustu.

Çeltik ekimi yapan Dogan Kümeç ise “Allah’tan gelen bir durum. Yapabilecegimiz hiçbir sey yok. Baska memleketlerde nasil deprem olduysa bize de sel vurdu. Elimizden gelen bir sey yok. Selin geçmesini bekleyecegiz. Tek çaremiz bu” seklinde konustu.

Kaynak: İHA