Rusya'dan NATO Tatbikatina Misilleme

NATO’nun Baltik Denizi’nde baslattigi tatbikata misilleme olarak Rusya Savunma Bakanligi, Rus ordusunun Baltik Denizi’nde 15 Haziran’a kadar sürecek tatbikat baslattigini duyurdu.

NATO’nun Baltik Denizi’nde baslattigi tatbikatin ardindan Rusya’dan misilleme geldi. Rusya Savunma Bakanligi, Rus ordusunun Baltik Denizi’nde 15 Haziran’a kadar sürecek tatbikat baslattigini duyurdu. Bakanlik tarafindan yapilan açiklamada, "5-15 Haziran tarihleri arasinda Baltik Denizi ve Kaliningrad Egitim Sahalari’nda 2023 tatbikat yilina uygun olarak Baltik Filosu birliklerinin katilimiyla Koramiral Vladimir Vorobyov liderliginde egitim tatbikati basladi.

Tatbikata devriye gemileri ve korvetler, küçük füze gemileri ve füze botlari, üs ve derin mayin tarama gemileri, 40’a yakin savas gemisi, tekne ve destek gemileri katildi.

Ayrica tatbikatta 3 bin 500 personel ve 25 uçak yer aldi" denildi.

Açiklamada, tatbikatin ana amacinin filonun birimler arasi koordinasyonunu arttirmak ve savas durumuna geçis oldugu belirtildi.

Pasifik Filosu da Okhotsk Denizi ve Japon Denizi’nde tatbikata basladi

Rusya Savunma Bakanligi, yaptigi baska bir açiklamada ise Pasifik Filosu’nun Okhotsk Denizi ve Japon Denizi’nde tatbikata basladigini duyurdu. Bugün baslayan tatbikatin 20 Haziran tarihine kadar sürecegi aktarilan açiklamada, "Pasifik Filosu’nun tatbikatina 60’dan fazla savas gemisi ve destek gemisi, yaklasik 35 deniz uçagi ve 11 binden fazla personel katiliyor" denildi.
Kaynak: İHA