Palandöken'de Çevre Haftasi Etkinligi

Palandöken Belediyesi, 5-11 Haziran tarihleri arasinda kutlanan Çevre Haftasi kapsaminda düzenledigi etkinliklere ‘Her türlü geri dönüstürülebilir atigini getir, hediyeni götür’ kampanyasiyla start verdi. Dogayi korumak ve vatandaslarda çevre bilincini en üst noktaya tasimak için Forum AVM önünde stant açan belediyenin çevreye dönük yatirimlari, büyük takdir topladi.

Palandöken'de Çevre Haftasi Etkinligi
Palandöken çevre yatirimlariyla da model oluyor

Etkinlik alaninda bir konusma yapan Palandöken Belediye Baskani Muhammet Sunar, belediyenin çevreye dönük yatirimlarini paylasti. Çevre dostu belediyecilik anlayisla daha nezih bir Palandöken için emek sarf ettiklerini belirten Sunar, “Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in esi Sayin Emine Erdogan Hanimefendinin öncülügünde olusturulmus bulunan sifir atik kapsaminda Türkiye dünyaya örnek olmaya devam ediyor. Palandöken Belediyesi olarak biz de durumdan vazife çikararak, sifir atigin dönüstürülmesiyle ilgili ilçemizde ciddi hizmetler yaptik. Ilçemizde 30 noktaya atik getirme üniteleri yerlestirdik. Nüfusa oranla en fazla atik getirme ünitesine sahip belediyeyiz. Yeni santiye sahamizda bölgenin en büyük atik getirme merkezini insa ettik. Çok yakinda hizmete açacagiz. Ilçemize 10’un üzerinde nitelikli yesil alan kazandirarak, Palandökenlilere adeta nefes olduk. Bugün de çevre bilincimizi bir kez daha vurgulamak üzere, hafta boyunca yürütecegimiz faaliyetlerin ilkine start verdik. Katilim saglayan protokol üyelerimize ve Palandökenli hemsehrilerime tesekkür ediyorum.” dedi

Çevre yatirimari ve kazanimlar

Konusmasinda yapilan yatirimlarin kazanimlarina da vurgu yapan Sunar, “Son 3 yilda sifir atik çalismalariyla 119 bin 633 kg ambalaj atiginin geri dönüsümünü sagladik. 16 bin19 LT atik yagi geri dönüsüme kazandirdik. Çevreye büyük zarar veren 22 bin 72 adet ömrünü tamamlamis lastigi geri dönüsüm tesislerine gönderdik. 24 bin 942 adet atik pilin geri dönüsümünü gerçeklestirdik. Bu sayede; Toplam 16 bin 82 agacin kesilmesini önledik. 19 bin 827 kg sera gazinin salinimini engelledik. 43 bin 7148 KWH enerji tasarrufu sagladik. Atik yaglarin dönüsümü ile 16 milyon m3 suyun kirlenmesini önledik. Atik pillerin bertarafi ile 24 bin 942 m3 topragin zehirlenmesini önledik.” Ifadeleriyle ellerindeki verileri paylasti.

Küçükoglu: Belediyelerimizle gurur duyuyoruz

Etkinlige katilan AK Parti Erzurum Il Baskani Ibrahim Küçükoglu da bir konusma yapti. Belediyelerin yürüttügü çalismalarla gurur duyduklarini belirten Küçükoglu, “Palandöken Belediye Baskani’mizi cani gönülden ben tebrik ediyorum. Çalismalari takdire sayandir. Bu güzel bir projede sizlerle birlikte olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Bu vesileyle çevre mühendislerimizin, Dünya Çevre Gününü kutluyorum” ifadelerini kullanarak, sifir atik projesinin önemine vurgu yapti.

Tutkan, Palandöken’de belediyeciligin en güzel örnekleri sergileniyor

Palandöken Ilçe Kaymakami Ugur Tutkan da yaptigi konusmada, Palandöken Belediyesi’nin örnek belediyecilik faaliyetlerinde bulundugunu belirtti.

Tutkan, Baskanimizin kati atik gelistirme merkezinden, mobil atik ünitelerine kadar çevreye dönük önemli hizmetleri var. Palandöken’e kazandirilan yesil alanlar var. Çocuklarimiz ve gelecegimiz için çok önemli çalismalar bunlar. Belediye Baskanimiza tesekkür ediyorum. Hakikaten belediyeciligin çok güzel örneklerinden biri sergileniyor Palandöken’de. Bizim için gurur tablosu. Allah daim eylesin. Bizler de bütün kurum ve kuruluslarimizla, buradaki bütün çalisanlarin, bu güzel faaliyetlerin önünü açmada her zaman yanindayiz.” diye konustu

Katilim

Forum AVM önünde düzenlenen etkinlige, Palandöken Ilçe Kaymakami Ugur Tutkan, AK Parti Erzurum il Baskani Ibrahim Küçükoglu, Erzurum Çevre ve Sehircilik il Müdürü Faruk Çelik ve Büyüksehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Baskani Abdullah Sunar katilirken, Palandökenlilerin ilgisi ise yogun oldu.

Geri dönüstürülebilir atik getiren vatandaslar, tisört, sivi yag, deterjan, sivi sabun, tohumlu kalem gibi çesitli hediyelerle ödüllendirildi.
Kaynak: İHA