(Özel) O, Afyonkarahisar'in Tek Kadin Otobüs Soförü

Afyonkarahisar’in tek kadin halk otobüs soförü Saziye Okumus, “Çalistigim hattaki yolcularla artik aile gibi olduk, bana çay ve yemek bile ikram ediyorlar” dedi.

(Özel) O, Afyonkarahisar'in Tek Kadin Otobüs Soförü
48 yasindaki 3 çocuk annesi Saziye Okumus halk otobüsü kaptanligi serüvenini Ihlas Haber Ajansi muhabirine anlatti. 6 aydan bu yana halk otobüsü soförü olarak çalisan Okumus kentte Fatik-merkez, Esrefpasa-merkez ve Sahipata-merkez hatlarinda direksiyon salliyor. Yolcularin özellikle kibar ve hosgörülü olmasindan dolayi kendisini çok sevdigini dile getiren Okumus, sabah ise 06.30’da basladigini ve ögle saat 14.00’a kadar direksiyon salladigini kaydetti.

Okumus, “Hangi semt hangi numaraya çalisiyorsak, yolcularimizi ögrencilerimizi alip saat basinda Anitpark’ta oluyoruz. Seferimize basliyoruz bir sefer yaklasik bir saat sürüyor yaklasik. Sabah 06.30’dan 14.00’a kadar bu durum sabahçilar için geçerli yaklasik. Aksamci olursak 14.00’dan 00.30’da bitiriyoruz. Yaklasik iki aydir ayni semtteyim. Esrefpasa ve Gümüskent sakinleri çok saygin insanlar. Zaten Gümüskent sakinlerinin çogu bir abla bir abi gibi oldular bana. Ikrami çok seviyorlar ‘gel kizim açmisin bir ihtiyacin olursa evimiz burasi’ diyorlar. Resmen bir aile olduk diyebilirim. Çogunu zaten çok iyi taniyorum artik. Dertlesiyoruz konusuyoruz, yol boyunca sohbet ediyoruz. Bazen diyorlar ‘senin dikkatini dagitmayalim’ diye. Onlar beni çok sevdi ben onlari çok sevdim” dedi.



“Güzel tepkilerde oluyor”

Kendisini gören diger araç sürücülerinin ise bazen çok sasirdiklarini dile getiren Okumus sunlari söyledi:

“Mesela trafikteki araçlar bazisi yürümüyor aynadan bakiyor. ‘Dogru mu gördüm ki’ diye, bazisi yüksek sesle ‘helal ablam ’sana diyor. O mesela çok hosuma gidiyor. Bazisi da bir bakiyor sonra dönüyor bir daha bakiyor sonra emin olamiyor tekrar dönüp bakiyor. Bazen içimden diyorum ya simdi bakiyor ya emin olamayinca kaza yapma riski var bakan kisinin. Yani böyle güzel tepkilerde oluyor. Daha önce servis hizmetlerinde görev aldim. Sonra halk otobüsü soförlügüne basvurdum.”

“Onlarin cani bize emanet”

Otobüs kullanmanin bazi önemli hassasiyetler tasidigini dile getiren Okumus, en önemli seylerin sabir, dikkat ve serilik oldugunu sözlerine ekledi. Okumus, “Birinci madde sabir diyebiliriz, trafikteki olumsuz davranislar negatif hareketler için sabirli olmaliyiz. Ikinci olarak ise dikkat konusu biz can tasiyoruz. Yeri geliyor arabada bos koltuk olmuyor. Onlarin cani bize emanet kendimizden çok onlar için dikkatli olmaliyiz. Üçüncü madde ise seri olmak bu is seri olmayi gerektiriyor. Çünkü bizim isimiz dakikalar saatler. Dakikasinda görev yerimizde olmaliyiz. Ne kadar seri olursak o kadar çok insani magdur etmeyiz” diye konustu.

Öte yandan, otobüsü kullanan yolcular ise Okumus’un soförlügünden çok memnun olduklarini kaydederek, kendisinin özellikle çok kibar oldugunu belirtti.

Kaynak: İHA