Macaristan'dan Bursa'ya Getirilen Kizil Pandanin Keyfi Yerinde

Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birligine (EAZA) tam üye olan Bursa Hayvanat Bahçesi’ne, Macaristan’dan erkek kizil panda getirildi. Nesli tükenmekte olan kizil pandalarin üremesi bekleniyor.

Macaristan'dan Bursa'ya Getirilen Kizil Pandanin Keyfi Yerinde
Bursa’da 206 bin 600 metrekarelik alan üzerine kurulan hayvan barinaklarinin yani sira 11 gölet, 2 bin agaç, 50 bin çali ve 150 bin yer örtüsü bitkisi ile hem hayvanlara hem de ziyaretçilere dogal ortam sunan Büyüksehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’nde popülasyon artisi sürüyor. 129 türden bin 13 hayvana ev sahipligi yapan Bursa Hayvanat Bahçesi’ne, Macaristan’dan erkek kizil panda getirildi.

Karantina süreci biten erkek panda, disi panda ile ayni ortama birakildi. Nesli tükenme tehlikesi altinda olan kizil pandalarin burada çiftlesip, nesillerinin sürmesi hedefleniyor.

Bursa Hayvanat Bahçesi’nde kizil pandalarin bakimini gerçeklestiren Yasin Yurtlu, “Bambi 1 aydir bizimle beraber. Ilk geldiginde 20 günlük bir karantina süresi vardi. 10 gündür kendi alanina saldik. Diger arkadasiyla beraber zaman geçiriyor. Sabahlari daha aktif hayvanlar, öglenleri biraz daha agir uyku modunda geçiyor. Günde 1 ögün yem veriyoruz. Elma, armut, muz ve ayriyeten bambu agaçlariyla besleniyorlar. Sicak havalarda klimali odalari var 25 dereceden sicak havalarda klimali odalarini kullaniyorlar. Çok fazla ziplayan bir hayvan olmadigi için alani bu sekil açik. Tirmanma özelligine sahip olduklari için bazi ziyaretçilerimiz atlamiyorlar mi? Buradan çikamiyorlar mi? Gibi sorular soruyorlar. Buradan çikamazlar ona göre önlemini aldik, alani o yüzden açik. Genelde daha sakin hayvanlar gün içinde daha çok dinlenerek geçiriyorlar uyuyarak geçiriyorlar. Sabahlari biraz daha aktifler biraz daha hareketliler. Nesli tükenmekte oldugu için yeni gelen Bambi ile birlikte daha çok sayilarini artirmayi hedefliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA