Güvercinin Yuva Yaptigi Balkonu Kullanmayi Birakti

Tunceli’nin Çemisgezek ilçesinde yasayan Tarkan Yilmaz, evinin balkonunda güvercin yuvasini fark edince, güvercin yavrularini rahatsiz etmemek için balkonunu kullanmamaya basladi.

Güvercinin Yuva Yaptigi Balkonu Kullanmayi Birakti
Çemisgezek Mescit Mahallesi’nde ikamet eden Tarkan Yilmaz, bir süre önce evinin balkonunu cam ile kapatmayi planladi. Balkonun ölçüsünü alip cam balkon taktirdigi anda balkonu temizlemek isteyen Yilmaz, burada bulunan dolabin altinda güvercin yuvasini fark etti. O günden sonra cam balkonu açik birakan Yilmaz, güvercinlerin büyüyüp uçuncaya kadar balkonunu kullanmama karari aldi. Güvercin ve yavrularini yem ve suyla besleyen Yilmaz, yuvalarinin temizligini de zaman zaman yapiyor. Balkonunu kullanabilmek güvercinlerin bir an evvel büyümelerini bekliyor.

Balkonunda ki güvercinlerin büyüyerek artik dogaya uçmalarini bekleyen Tarkan Yilmaz, "Evinizin balkonuna cam balkon yapmayi düsündük. Ustalari çagirdik gelip ölçüleri alsinlar diye. Ölçülerini aldiktan sonra balkonda temizlik yapmak istedim. Balkondaki dolabin altina güvercin yuva yaptigini fark ettim. 2 yavru güvercin yumurtadan çikmisti. Bizde bu yavru güvercinlerin büyümelerini beklemek için cam balkonun kapilarini açik birakiyoruz. Güvercinlere yem ve su veriyorum. Yavrular bayagi büyüdüler. Nerdeyse özgürlüklerine uçmalarina az bir zaman kaldi. Onlar uçtuktan sonra bizde balkonumuzu kullanacagiz" dedi.

Kaynak: İHA