Gençlik Ve Spor Bakanliginda Devir Teslim Töreni

Gençlik ve Spor Bakanligina atanan Osman Askin Bak, düzenlenen devir teslim töreni ile görevi Mehmet Muharrem Kasapoglu’ndan devraldi. Bak, "Türkiye Yüzyili simdi basliyor, yapilacak çok is var" dedi.

Gençlik Ve Spor Bakanliginda Devir Teslim Töreni
Resmi Gazete’de yayimlanan Cumhurbaskanligi Atama Karari ile AK Parti Izmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoglu yerine Gençlik ve Spor Bakanligina Osman Askin Bak atandi. Bak, Bakanlikta düzenlenen devir teslim töreniyle görevine basladi.

Törende konusan AK Parti Izmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoglu, görevi devretmenin mutlulugunu tarif edemedigini belirterek, "Bu anlamdaki heyecanim çok ama çok güçlüdür. Bunun için Cumhurbaskanimiza sükranlarimi arz ediyorum. Bes yil geçirdik, yogun bir bes yildi. Zaman zaman zorlu süreçlerden geçtik. Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemiyle Türkiye yeni bir yola girdi, bugün de Türkiye Yüzyili’na adim atiyoruz. Gençlik ve Spor Bakanligi olarak yeni bir yola girdik, degisime girdik. Ne yaptiysak beraber yaptik bundan sonra da beraber yapacagiz. Bizler hep birlikte ayni takimin oyunculariyiz. Liderimizle kaptanimiz, Cumhurbaskanimizla ayni yola bas koymus, ayni istikamete yönelmisiz. Bugün mevkileri degisecegiz. Degerli Bakanimiz Osman Askin Bey, donanimi ile bu mevkideki vizyonunu bu ülke adina, sporcular adina insanligin umudu gençler adina çok yukari tasiyacaktir" dedi.



"Yapilacak çok is var"

Gençlik ve Spor Bakani Osman Askin Bak, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan liderliginde Türkiye’nin sporda ve tesis açisindan dünyanin önde gelen ülkeleri arasina girdigini hatirlatarak, sunlari söyledi:

"Olimpiyatlarda sporcularin madalya sayisi, degisik branslarda madalya alinmasi çok önemli basarilardi. Ortaya konulan basaridan dolayi tüm ekibe tesekkür ediyorum. Sayin bakanimiz bu islere çok güzel yön verdi, ortaya koyduklari basarili tablo için kendilerine tesekkür ediyoruz. 5 yilda güzel isler yaptilar. Sayin Cumhurbaskanimiz her zaman sporcunun yaninda olan bir lider. Kendisi sporu çok iyi bilen bir lider her noktada da bu görüslerini bizlerle paylasiyor. Stratejik olarak bize yön veriyor. Türkiye Yüzyili’nin ilk kabinesinde bu göreve getirildim. Kendisine sükranlarimi arz ediyorum, kendisinin bize ögrettigi çok seyler var. Zor ve yogun bir süreç geçirdik. Önce 14 Mayis’ta sonra 28 Mayis’taki seçimlerde Cumhur Ittifaki ve Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan, aziz milletimizin destekleriyle çok güçlü bir seçim kazandi. Türkiye Yüzyili simdi basliyor, yapilacak çok is var. Yeni kabinedeki arkadaslarima basarilar diliyorum."

Tören, Mehmet Muharrem Kasapoglu’na gençler tarafindan çiçekler verilmesiyle son buldu. Kasapoglu, sahsi arabasiyla bakanliktan ayrildi.
Kaynak: İHA