Erzurum'da Çevre Sorunlari Konusuldu

Atatürk Üniversitesi Çevre Sorunlari Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürlügü ile Kati ve Tehlikeli Atik Yönetimi Koordinatörlügü tarafindan “5 Haziran Dünya Çevre Farkindalik Günü” kapsaminda bir program düzenlendi.

Erzurum'da Çevre Sorunlari Konusuldu
“Sürdürülebilir Atik Yönetimine Genel Bakis” konulu panelin de oldugu programa özellikle ögrenciler ilgi gösterdi.

Programin açilisinda Atatürk Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ayse Bayrakçeken Yurtcan, Erzurum Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Fevzi Polat, Yakutiye Belediye Baskani Mahmut Uçar, Aziziye Belediye Baskani Muhammed Cevdet Orhan, Atatürk Üniversitesi Çevre Sorunlari Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü ve Kati ve Tehlikeli Atik Yönetim Koordinatörü Prof. Dr. Zeynep Ceylan birer konusma yaptilar.

Çevre sorunlarina dikkat çekmek, küresel isbirligini güçlendirmek ve toplumlar arasinda çevre konularinda bilinç gelistirmek için firsat olarak görülen 5 Haziran Dünya Çevre Farkindalik Günü vesilesiyle Atatürk Üniversitesi Mavi Salonda yapilan programdaki “Sürdürülebilir Atik Yönetimine Genel Bakis” konulu çalistaya konusmaci olarak; Benli Recyeling Grup Sürdürülebilir Çevre Uzmani Dr. Çagdas Saz, IZAYDAS Yakma Tesisi Isletme Müdürü Dr. Sahan Dede, Atatürk Üniversitesi Tip Fakültesi Halk Sagligi Ana Bilim Dali Ögretim Üyesi Doç. Dr. Zahide Kosan, Atatürk Üniversitesi Çevre Sorunlari Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü ve Kati ve Tehlikeli Atik Yönetim Koordinatörü Prof. Dr. Zeynep Ceylan katildi.

5 Haziran Dünya Çevre Farkindalik Günü sebebiyle Atatürk Üniversitesi’nde düzenlenen program çesitli aktiviteler, açilan stantlar, müzik dinletisi, çevre duyarliligina dair brosürlerin dagitimi ve geri dönüsüm ürünlerinin oldugu çesitli sergilerle devam edecek.
Kaynak: İHA