Dogadan Sofraya Bilim Projesiyle Çocuklar Atatürk Üniversitesini Kesfediyor

Avrupa Birligi Çerçeve Programlari kapsaminda, Atatürk Üniversitesi Proje Destek ve Koordinasyon Ofisi tarafindan koordine edilen ve yürütücülügünü Prof. Dr. Selda Örs’ün yaptigi Ufuk Avrupa “Science from Nature to your Table / Dogadan Sofraya Bilim” projesinde yapilan ön etkinlikler ile farkli okullardan ögrenciler Atatürk Üniversitesinin arastirma merkezlerine ve farkli bilim noktalarina ziyaretlerde bulundular.

Dogadan Sofraya Bilim Projesiyle Çocuklar Atatürk Üniversitesini Kesfediyor
Bu yil 29-30 Eylül 2023 tarihlerinde Atatürk Üniversitesi Kampüsünde kutlanacak olan Avrupa Arastirmacilar Gecesi (European Researcher’s Night) ana etkinligi öncesinde düzenlenen gezilerde Atatürk Üniversitesinin bölgede öncülük ettigi bilimsel liderlik dogrultusunda özellikle küçük yaslardaki çocuklara bilimin ulasilabilirligi ve aslinda her yerde ve her imkânda bilim yapilabilirligi konusunda eglendirici ve ögretici etkinliklerle bilgi verildi.

Geziler Vesilesiyle Ögrencilerin Bilimle Bulusmasi Saglaniyor

Bu maksatla Erzurum Milli Egitim Müdürlügü ile yapilan is birligiyle Erzurum’da farkli okullardan ilk ve orta ögretim okulu ögrencileri, Atatürk Üniversitesinin akademik yetkinlik ve farkli ilgi ve bilim alanlarina kapi açan vizyoner olusumlari ile bulusturuldu.

Atatürk Üniversitesinin Yeni Nesil Üniversite olma yolunda attigi adimlarin meyvesi olan Buz Müzesi, Biyoçesitlilik Müzesi, Su Ürünleri Alabalik Tesisleri, Dogu Anadolu Gözlem Evi, (DAG) Gida ve Hayvancilik Müdürlügüne bagli birimler ile Erzurum Teknik Üniversitesinde bulunan Mucit Park’in ziyaretleri süresince gelecege yatirimin en temel noktasi olan ögrencilerin bilimle bulusmasi, ayni zamanda da eglenmesi bilimin sikici bir konu olduguna dair olusan yanlis alginin da degismesine vesile oluyor.

Etkinlik, 29-30 Eylül 2023 Tarihinde Avrupa ile Ayni Anda Yapilacak

Avrupa Birligi ve Atatürk Üniversitesinin is birligi ile iki yil süreyle yürütülecek olan projede etkinliklerin düzenlenmesinde görev alan Prof. Dr. Ertan Yildirim ve Prof. Dr. Nurinisa Esenbuga’nin eslik ettigi ziyaretlere, ögrencilerin gezileri güzel hatirlamalari adina Atatürk Üniversitesi Proje Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Serkan Yildirim da refakat etti.

Atatürk Üniversitesinin böylesine bir projeyi bölgeye getirmesinin ve tüm imkanlarini sehirdeki ögrenciler için kullanmasinin Erzurum adina önemli bir gelisme oldugunu belirten Doç. Dr. Serkan Yildirim, desteklerinden dolayi Rektör Prof. Dr. Ömer Çomakli’ya tesekkür etti. Tüm Erzurum halkinin davetli oldugu 29-30 Eylül 2023 tarihinde Atatürk Üniversitesi kampüsünde tüm Avrupa ile ayni anda kutlanacak olan Arastirmacilar Gecesinde bilim insanlarinin katilacagini vurgulayan Yildirim, yapilan çalismalarin ve günlük hayatimizdaki olaylarin arkasindaki bilimsel gerçeklerin dogadan sofraya gelene kadar gözler önüne serilecegini aktardi.
Kaynak: İHA