120 Kursiyerin 230 Eseri Görücüye Çikti

Sehitkamil Sanat Merkezi’nde egitim gören kursiyerler, Dönem Sonu Sergisi’nde ürettikleri eserleri sanatseverlerin begenisine sundu.

120 Kursiyerin 230 Eseri Görücüye Çikti
Sehitkamil Sanat Merkezi (SSM) içerisinde yer alan Sanat Galerisi’nde gerçeklestirilen sergi açilisina; Gaziantep Vali Yardimcisi Salih Altinok, Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, Sehitkamil Halk Egitim Müdürü Ibrahim Halil Berk, Mervesehir Halk Egitim Müdürü Bayram Bal, ögretmenler, kursiyerler ve aileleri katildi.

Sehitkamil Sanat Merkezi’nde, karakalem, yagli boya, ebru sanati ve temel resim branslarinda bir dönem boyunca egitimlerine devam eden kursiyerler, yil içerisinde ürettikleri ürünleri Dönem Sonu Sergisi’nde begeniye sundu. En küçügü 15 yasinda, en büyügü 70 yasinda; ev hanimi, ögrenci, doktor, ögretmenden olusan 120 kursiyerin seçili 230 eserinin görücüye çiktigi sergi, 13 Haziran 2023 tarihine kadar gezilebilecek.

Nice güzel basarilara imzasini atmis bir gençlik temennisiyle

Sergi açilisinda konusan Gaziantep Vali Yardimcisi Salih Altinok, su ifadeleri kullandi: “Kesinlikle içimden gelerek, çok isteyerek katildigim bir etkinlikte daha sizlerle birlikteyiz. Sayin Baskanimiza çok tesekkür ediyoruz. Malumunuz bir toplumun saglikli ve dengeli gelismesi, ilerlemesi için sadece pozitif bilimlerde ya da sosyal bilimlerde ilerleme kat etmesi yetmiyor. Bunun yaninda sanatla da bu ilerlemenin olmasi gerekiyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Sanatsiz kalan bir milletin hayat damarlarindan kopmus demektir.” sözden yola çikarak yeni Türkiye Yüzyilinda pozitif bilimleri, sosyal bilimleri, sanat bilimleriyle bütünlesmis nice güzel basarilara imzasini atmis bir gençlik temennisiyle hepinize tekrar hos geldiniz diyorum. Saygilarimi ve sevgilerimi sunuyorum.”

Hakikaten çok güzel eserler icra edilmis

Sergi açilisinda konusan Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, su ifadeleri kaydetti: “Sehitkamil Belediyesi olarak sporun, sanatin, egitimin her noktasinda destek olmaya ekip arkadaslarimizla birlikte gayret gösteriyoruz. Tabii bu bizim bir basimiza yapacagimiz bir is degil. Bu konuda sag olsun Sayin Valimizin baskanliginda Milli Egitim Müdürlügümüz, Halk Egitim Merkezi Müdürlügümüz, Gençlik ve Spor Il Müdürlügümüz ile kurumlararasi is birligi çerçevesinde bu etkinlikleri gerçeklestiriyoruz. Hakikaten çok güzel eserler icra edilmis. Burada emek veren tüm kursiyerlerimize yürekten tesekkür ediyorum. Hocalarimizin göstermis oldugu özveri için tesekkür ediyorum. Bu serginin hayat bulmasinda 120 kursiyerimizin 230 eseri bugün sergilenecek. Burada bizi daha ziyade mutlu eden en önemli seylerden bir tanesi de degisik yas gruplarinda, degisik meslek gruplarinda, ev hanimlarindan kardeslerimizin olmasi. Burada sizlerle bir müjdeyi de paylasmak istiyorum. Insallah 1 aya kadar Devlet Tiyatrolari Sehitkamil Sahnesi’nin oldugu noktada hem bilim merkezimiz hem kütüphanemiz hem de sanat merkezimiz hizmete girecek. Sehrin sanat, kültür hayatina hayirli olmasini diliyorum. Emek veren tüm ekip arkadaslarima yürekten tesekkür ediyorum.”

Yapilan konusmalarin ardindan serginin açilisi gerçeklestirildi ve ürünler incelendi.
Kaynak: İHA