Zihinsel Engelli Fatih, Ögretmenleri Sayesinde Topluma Kazandirildi

Ögretmeni Selma Metintas ile tanisana kadar evden bile çikmayan zihinsel engelli Fatih Tuna, simdilerde bir tiyatro oyununda basrol oynamanin mutlugunu yasiyor.

Zihinsel Engelli Fatih, Ögretmenleri Sayesinde Topluma Kazandirildi
Hayatta bazen bir kisinin dokunusu, bir baskasinin hayatini kökten degistirebilir. 31 yasindaki Fatih Tuna’nin hikayesi tam da böyle bir dönüm noktasiyla aydinlandi. Zihinsel engelli olan Fatih, ögretmeni Selma Metintas sayesinde topluma kazandirildi. Somet Zihinsel Gelisim Dernegi ile 7 yil önce tanisan Fatih Tuna, uzun yillar boyunca evden bile çikmazken simdilerde sosyallesmenin mutlulugunu yasiyor. Fatih, el isi ürünleri yapmayi ögrenerek yeteneklerini ortaya çikardi. Dahasi, Shakespeare’in zorlu oyunlarindan biri olan "Bir Yaz Gecesi Rüyasi” oyununda basrol oynamak gibi büyük bir basariya imza atti. Bugün itibariyla, seksen ile doksan arasinda degisen ögrenci sayisiyla hizmet veren Somet Zihinsel Gelisim Dernegi’nin bir parçasi olan Fatih, toplum içinde üreten bir birey olarak hayatini sürdürüyor.

“Daha da basarmak istiyorum”

Dernek tarafindan düzenlenen etkinlikte yaptigi el isi ürünleri sergileyen Fatih Tuna, yasadigi mutlulugu anlatti. Ögretmeni Selma Metintas’in sayesinde burada oldugunu söyleyen Fatih, “Allah ondan razi olsun, bir kere degil, bin kere razi olsun. Benim için dünya tatlisi bir ögretmendir. Tespih yapiyorum. Selma Hocamin sayesinde bütün her seyi basardim. Daha da basarmak istiyorum. Hayatim çok güzellesti. Ben evdeydim, bir yere gidemiyordum. Böyle bir okulu ailem buldu. Ailem sayesinde Selma hocayla tanistim. 7 senedir buradayim, çok mutluyum. Bazen evde de rüyama giriyor” dedi.



“Fatih sürekli egitime alindi ve bugüne geldi”

Somet Zihinsel Gelisim Dernegi’nin kurucularindan biri olan ESOGÜ Tip Fakültesi Ögretim Üyesi Selma Metintas, ögrencisi Fatih’in gelisiminden bahsetti. Gelinen noktada Fatih’in zor bir tiyatro oyununda basrol oynayabilecek duruma geldigini söyleyen Metintas, “Okulumuz yeni kuruldugu dönemde Fatihi bütün gününü 24 saatini bir evde odada geçiren biri olarak bulmustuk. Okula davet etmistik ve okula geldikten sonra Fatih sürekli egitime alindi ve bugüne geldi. Çok güzel bir tiyatro oyununda, Shakespeare’in oyunu ki çok zor bir oyun, ‘Bir Yaz Gecesi Rüyasinda’ basrolü aldi. Bunun disinda günlük aktivitelerinde el isindeki bütün faaliyetlere katildi ve koro çalismalarina katildi.

Neticede üreten bir insan olarak toplum içerisinde mutlulukla hayatini devam ettiriyor. Ailesi de Fatih’in durumundan çok mutlu” ifadelerini kullandi.

Somet Zihinsel Gelisim Dernegi tarafindan düzenlenen sergi, Tepebasi Belediyesi Atila Özer Karikatürlü Evi’nde gerçeklestirildi.

Ögrencilerin el emegi ürünleri sergilendi ve ziyaretçiler, begendikleri ürünleri satin alarak ögrencilere destek oldu. Ögrencilerden olusan koronun konseri ile baslayan sergi, üç günlük bir programin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA