Vanlilar Dünya Kahvalti Günü'nde Bir Araya Geldi

Van’da, kahvalti kültürünü tanitilmasini saglamak amaciyla bu yil 4’üncüsü düzenlenen ’Dünya Kahvalti Günü’ etkinligi’, tarihi Van Kalesi’nde yogun bir katilimla yapildi.

Vanlilar Dünya Kahvalti Günü'nde Bir Araya Geldi
“Dünyanin en kalabalik kahvalti sofrasi” rekorunun 9 yil önce 51 bin 793 kisinin katilimiyla kirildigi Van’da, büyüksehir belediyesi organizasyonunda Van Valiligi, Van Ticaret ve Sanayi Odasi (Van TSO) ve Il Kültür ve Turizm Müdürlügünün destekleriyle "Dünya Kahvalti Günü" etkinligi düzenledi.

Van Kalesi’nde bulunan tarihi Van evleri önünde düzenlenen etkinlige katilanlar, yaylalarda yetisen bitkilerle yapilan otlu peynir, un, tereyagi ve yumurta karisimiyla hazirlanan "murtuga", kavut, kavurmali yumurta, cacik, süt kaymagi ve kara kovan bali gibi ürünlerin bulundugu sofralarda kahvalti yapti.

Van’in dogasi, tarihi ve kültürüyle Türkiye’nin incisi oldugunu belirten Vali Yardimcisi Adem Balkanlioglu, “Van ilimiz tarihiyle kültürüyle dogasiyla essiz güzelliklere sahip bir kentimiz. Kahvaltisi da dillere destandir. Otlu peyniriyle kavutu, murtugasiyla da dünyada artik bir marka haline gelmistir. Bizlerde bu markayi büyütüp zenginlestirmek için her yil haziranin ilk pazar gününü Dünya Kahvalti Günü olarak kutluyoruz. Amacimiz Van olarak bu önemli degerimizi dünyada herkese ulastirip tattirmaktir” dedi.

Etkinlige Van Vali Yardimcilari Yavuz Arslan ve Adem Balkanlioglu, Van TSO Baskani Necdet Takva, Il Kültür ve Turizm Müdürü Erol Uslu, daire baskanlari ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA