Mersin Büyüksehir 'Mersin Mizah Günlerine' Destek Oldu

İçel Büyüksehir Belediyesi, Içel Sanat Kulübü tarafindan bu yil 2.’si düzenlenen ‘İçel Mizah Günleri’ne destek olarak, sanatseverlerin yaninda oldu.

Mersin Büyüksehir 'Mersin Mizah Günlerine' Destek Oldu
İçel Büyüksehir Belediyesi, Içel Sanat Kulübü (ISK) tarafindan bu yil 2.’si düzenlenen ‘İçel Mizah Günleri’ne de destek oldu. Büyüksehir olarak sanatçi ve sanatseverlere katki sunmanin önemi dogrultusunda hareket ettiklerini ifade eden İçel Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Serdal Gökayaz "Kentimizde bu tür organizasyonlarin olmasi bizi gerçekten çok mutlu ediyor. İçel Büyüksehir Belediyesi olarak sanata, kültüre her daim gerekli katkiyi vermek için ilgili çalismalarimizi yürütüyoruz. Bu anlamda Içel Sanat Kulübü’nün düzenlemis oldugu mizah günlerinde de desteklerimizi sunduk. Bu süreçte onlarin yaninda olmaya devam edecegiz" dedi.



"Büyüksehir belediyesi bu güzel sehirdeki güzel sanatseverlerin yaninda olmaya devam edecek"

İçel Mizah Günlerine geçtigimiz yil da katki sunduklarini hatirlatan Kültür ve Sosyal Isler Dairesi Baskanligi Koordinatörü ve Opera Sanatçisi Bengi Ispir Özdülger, "Sehrimizde yapilmakta olan bu güzel çalisma için emegi geçen herkesi tebrik ediyoruz. Bu tür etkinlikleri her sekilde destekliyoruz. İçel Büyüksehir Belediyesi bu güzel etkinliklerin, bu güzel sehirdeki güzel sanatseverlerin yaninda olmaya devam edecek" ifadelerini kullandi. 2.’sini düzenledikleri İçel Mizah Günlerinin geleneksellesmesini istediklerini belirten ISK Baskani Fatih Alkar ise "Eksiklerimizi gidererek Mizah Günleri’ni 5, 10 diye devam ettirmek istiyoruz bizden sonraki arkadaslarimizla birlikte. Bu yil 28. Arkeoloji Günleri’ni yapacagiz. Mizaha da bu kentin, ülkemizin ihtiyaci var. Dolayisiyla biz bu bütünsellik içerisinde etkinligimizi gerçeklestirmeye çaba gösteriyoruz" seklinde konustu.



"Belediye baskani bu halkin belediye baskani oldugunu gösteriyor"

Kamuoyunda ‘Mandira Filozofu’ olarak taninan sanatçi Müfit Can Saçinti ise İçel Mizah Günleri’nin Türkiye’de benzeri olmayan bir etkinlik olduguna dikkat çekti. Saçinti "Bu da İçel’in bir ayricaligi. Sanatla iç içe, çok aydin bir sehir. Zaten hep biliyoruz ama bugün de sanatla ilgili baska yönlerine sahitlik ettik İçelin. Güzel, sanatsever, aydin insanlarin oldugu güzel bir sehrimiz. Biz de buraya gelmekten her zaman mutlu oluyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA