LGS Merkezi Sinavi Sorunsuz Sekilde Tamamlandi

Milli Egitim Bakanliginca Liselere Geçis Sistemi (LGS) kapsaminda gerçeklestirilen merkezi sinav, sorunsuz bir sekilde tamamlandi. LGS soru ve cevaplari, meb.gov.tr adresinde yayimlandi.

LGS Merkezi Sinavi Sorunsuz Sekilde Tamamlandi
Milli Egitim Bakanliginca LGS kapsaminda gerçeklestirilen merkezi sinava bu yil 8’inci siniftaki 1 milyon 246 bin 429 ögrenci basvurdu. Iki oturum halinde yapilan sinav, 15 bin 532 okulda, 81 bin 570 salonda gerçeklestirildi.

Sinavin birinci oturumunda ögrencilere sözel alanda Türkçe, T.C. inkilap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisiyle yabanci dil derslerinden toplam 50 soru soruldu. Sinavin ikinci oturumunda ise ögrencilere matematik ve fen bilimlerinden toplam 40 soru yöneltildi.

Cevap anahtari, sinavdan kisa bir süre sonra www.meb.gov.tr adresinde yayimlandi. Ögrenciler sinav kitapçiklarini sinavdan bir gün sonra sinava girdikleri okullardan alabilecek.

LGS merkezi sinav sonuçlari 26 Haziran’da açiklanacak. Ayni gün yerlestirme sürecine iliskin LGS tercih ve yerlestirme kilavuzu yayimlanacak.

Öte yandan LGS soru ve cevaplari, meb.gov.tr adresinde ilan edildi. Sözel ve sayisal kitapçiga meb.gov.tr adresinden ulasilabiliyor.
Kaynak: İHA