Kiz Kulesi'nin Çevresi Dalgiçlar Tarafindan Temizlendi

Üsküdar Belediyesi, restore edilen Kiz Kulesi’nin çevresinde ‘Temiz Çevre Temiz Üsküdar’ etkinligi gerçeklestirdi. Atiklar, su sporlariyla ilgilenen gönüllüler ve dalgiçlar tarafindan toplandi.

Kiz Kulesi'nin Çevresi Dalgiçlar Tarafindan Temizlendi
Üsküdar Belediyesi, Kiz Kulesi açiklarinda gerçeklestirdigi ‘Temiz Çevre Temiz Üsküdar’ etkinligi ile Marmara Denizi’nde deniz çöpleri ve olta balikçiligi nedeniyle olusan kursun kirliligine dikkat çekerek çevreye iliskin farkindalik isigi yakti.

Dünya çevre Günü’ne ithafen yapilan ve ögrencilerin çevre içerikli dövizlerle alana gelisiyle baslayan etkinlikte; Denizden çikartilacak atiklarla ilgili sergi, Atik pil sergisi, Ögrencilerin hazirladigi resim sergisi, Ögrencilerin kara kalem atölyesi ve sergisi, Bitkisel Atik Yaglarin çevreye verdigi zararlarin anlatildigi sergi, Sakiz, izmarit, çekirdek gibi kiyi ve kaldirimlari yogun sekilde kirleten atiklarla ilgili sergi düzenlendi.

Deniz Kirliligi farkindaligini anlatmak için hazirlanan balik tezgahi ve akvaryum görselinin de yer aldigi etkinlikte deniz kirliliginin zararlari tüm yönleriyle yansitildi.

Üsküdar Belediye Baskani Hilmi Türkmen, “Denize olan bu düzensiz davranislarimiz devam ederse 50 yil 100 yil degil 10-15 yil sonra balik yemek söyle güzel bir temiz bir deniz bogaz seyretmek hayal olacak. Bu muhtesem Istanbul manzarasi, Salacak sahili oraya her gün güzel insan geliyor ama yediklerini içtiklerini aninda denize atiyorlar. Içtikleri suyun siselerini, bira siselerini, akliniza ne geliyorsa. Bunlar üzücü seyler hiç bize yakismiyor. Bu güzelim Istanbul’da yasayanlar olarak daha dikkatli olmamiz lazim. Hem karada hem denizde çevremizi, denizimizi temiz tutmamiz gerekiyor. Deniz affetmiyor. Deniz ne yaparsan bunun karsiliginda aninda veriyor. Temiz tutarsan daha bereketli, denizi kirletirsen de bunun sonunda da aninda balik türü azaliyor. Saglikli bir balik elde etmek zorlasiyor. Temiz bir denizde temiz bir suda yetisen bir balikla kirli bir suda yetisen baligin saglik açisindan ne kadar farkli oldugunu hepimiz biliyoruz. Dünya çevre günü dolayisiyla sevgili hemsirelerin size buradan Istanbul’dan o muhtesem Istanbul manzarasindan Kiz Kulesi’nin önünden çagrim sudur, lütfen denizlerimizi yasadigimiz çevremizi daha temiz tutalim, daha duyarli olalim, çocuklarimiza daha çocuk yasta bu aliskanliklari ögretelim kazandiralim. Çünkü bizim bundan daha güzel bir cennet vatanimiz yok. Denizden çikanlar içler acisi ne yazik ki buna dikkat çekmek istedik. Sevgili vatandaslarimizi duyarliliga davet ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA