Kanser Tedavisinde Yeni Umut Açiklamasi Mitroküre Tedavisi

Gaziantep – Medical Point Gaziantep Hastanesi, Gaziantep’te bes yildizli bir otelde Unrezektabl karaciger kitlelerinin tedavisinde önemi gün geçtikçe artan ‘mikroküre’ tedavisinin degerlendirildigi bölgesel toplanti gerçeklestirdi.

Kanser Tedavisinde Yeni Umut Açiklamasi Mitroküre Tedavisi
Özel hastaneler arasinda bölgeye getirdigi yeniliklerle adindan söz ettiren Medical Point Gaziantep Hastanesi Cerrahi ile çikartilamayan karaciger kitlelerinin tedavisinde önemi gün geçtikçe artan ‘Mikroküre’ tedavisinin degerlendirildigi bölgesel bir toplanti gerçeklestirdi. Alaninda uzman hekimlerin katildigi toplantida ‘Mikroküre’ tedavisinin karaciger kanserinin yönetiminde getirdigi yenilikler konusuldu.

"Mikroküre, sadece kanserli dokuda hasar olusturur"

Mikroküreler yaydiklari radyasyon ile sadece kanserli dokuda hasar olusturan, normal karaciger dokusunu koruyan bir tedavi yöntemi oldugunu ifade eden Prof. Dr. Akif Sirikçi, “Günümüzün en büyük saglik problemi kanserdir. Kanser hastalarinda karaciger en büyük hedef organdir. Ayrica karacigerin kendi tümürleri de çok yaygindir. Tüm tibbi gelismelere ragmen maalesef karaciger kanserlerinin tedavisinde belli bir noktanin ötesine geçemiyoruz. Bu hastalarda hayat kalitesi ve yasam süre beklentisini belirleyen en büyük faktör kanserin karacigerde yayilmasidir. Bu nedenle bu konuya dikkat çekmek ve bilimsel gelismeler ve yeni sayilabilecek mikroküre dedigimiz parçaciklarin, anjiografi ile kanseri besleyen artere verilerek yapilan bir tedavi seklidir. Bölgesel olarak uygulama tedavinin yenilikleri, katkilari noktasinda konunun uzmani arkadaslarla paylasmak üzere böyle bir toplantiyi gerçeklestiriyoruz. Kanser eger karacigere yayilmissa ve cerrahi olarak çikartilamiyorsa tedavi seçenekleri çok kisitlidir. Yalniz basina veya ilaç tedavisiyle birlikte uygulanabilen bu yöntem ile mikroküre dedigimiz parçaciklar, yaydiklari radyasyon ile sadece kanserli dokunun büyümesini durduran, küçülten, hatta bazen tamamen kaybolmasina neden olabilen modern bir tedavi seklidir. Ülkemizde az merkezde yapilabilen bu yöntem karaciger kanseri tedavisinde Gittikçe yaygin kullanim alani buluyor” dedi.



"Isinlama yaparak bütün tümör hücresini yok edebiliyoruz"

2,5 ila 10 milimetre araliginda isinlama yaparak bütün tümör hücresini yok edebildiklerini söyleyen Medical Point Gaziantep Hastanesi Nükleer Tip Uzmani Doç. Dr. Füsun Kökçü, “Y-90 mikroküre tedavisi Primer ve Metastatik karaciger kanserlerinde kullanilan bir tedavidir. Radyonüklit moleküller aslinda çok uzun yillardir kanser hastalarinin tedavisinde uygulanmakla birlikte Y-90 tedavisi radyoembolizan dedigimiz ayri bir tedavi seklini çerçevelemektedir. Mikroküre dedigimiz küçük kapiller boyuttaki mikroküreleri transarteryal yoluyla bu da girisimsel radyoloji esliginde oluyor karaciger yatagina veriyoruz ve bu sekilde hem tümör nekrozu saglamis oluyoruz hem de lokal radyasyon vermis oluyoruz. Karaciger tümörlerinin en büyük sikintisi disaridan radyasyona hastanin karacigerinin çok hassas oldugu için disaridan radyasyon verilemiyor. Bu teknikle interner radyasyon dedigimiz yaklasik 2,5 ila 10 milimetre arliginda isinlama yaparak bütün tümör hücresini yok edebiliyoruz” seklinde konustu.



"Tam bir onkoloji hastanesi niteligindeyiz"

Tam bir onkoloji hastanesi niteliginde olduklarini belirten Medical Point Gaziantep hastanesi Bashekimi Prof Dr. Ekber Sahin, “Medical Point Gaziantep hastanesi olarak gerçeklestirdigimiz bilimsel etkinliklere bir yenisini daha eklemekten gururluyuz. Bölgede tek özel hastane olarak mikroküre tedavisini uygulayacak olan ekibe de buradan tesekkürlerimi gönderiyorum. Bu bölgede Medical Point Gaziantep Hastanesi olarak saglikta hep öncülük etmeye önem verdik. Hastanemizde çok güzel bir ekibimiz var. Cerrahlarimizla beraber tam bir onkoloji hastanesi niteligindeyiz” diye konustu.

Çukurova Üniversitesi Radyoloji Ana Bilim Dali Girisimsel Radyoloji Uzmani Doç. Dr. Hüseyin Tugsan Balli ise Mikro Küre tedavisi ile bir çok vakada olumlu sonuçlar alindigini belirterek, Türkiye’deki hekimlerin bu konuda oldukça basarili oldugunu ve vakalarda yüz güldüren sonuçlar alindigini belirtti.

Kaynak: İHA