Içisleri Bakanliginda Devir Teslim Töreni Açiklamasi Yeni Bakan Yerlikaya, Görevi Soylu'dan Devraldi

Içisleri Bakani görevine atanan Ali Yerlikaya, gerçeklestirilen devir teslim töreni ile görevi Süleyman Soylu’dan devraldi.

Içisleri Bakanliginda Devir Teslim Töreni Açiklamasi Yeni Bakan Yerlikaya, Görevi Soylu'dan Devraldi
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan açiklanan yeni kabinede Içisleri Bakani olarak atanan ve son olarak Istanbul Valiligi görevini yürüten Ali Yerlikaya, bakanlikta düzenlenen devir teslim töreni ile görevi Süleyman Soylu’dan devraldi.

“Ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlügü muhafaza etmek varlik sebebimizdir"

Törende konusan yeni Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, yurdun bütün sinirlarinin kendilerine emanet oldugunu söyleyerek, “Hizmet bayragini sizden devralmak benim için büyük bir onur. Edirne’den Hakkari’ye, Sinop’tan Hatay’a, sanli bayragimizin dalgalandigi her yerde, 85 milyon insanimizi huzur ve güven içerisinde yasatmak, temel hak ve hürriyetlerini korumak, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlügü, sarsilmaz kardesligini muhafaza etmek varlik sebebimizdir. Kutsal vatan topragimizin her bir karisi, Mavi Vatan’imizin her bir damlasi, sahil, sinir ve kiyi seritlerimizin tamami bize emanettir. Milletimizin her bir ferdi bize emanettir. Temel referansimiz hukuk ve insan haklaridir, bundan da asla taviz verilmeyecektir. Tüm suç ve suçlularla mücadelemiz, büyük bir azim ve kararlilikla devam edecek. Tek amacimiz, nihai gayemiz ise Allah rizasini almak ve aziz ve milletimizin hayir dualarini almaktir” ifadelerini kullandi.

Soylu: “Sorumlulugu agir ama bir o kadar da onurlu olan bu emaneti, yetkinligin kaygi duymadigimiz mesai arkadasimiza devrediyoruz”

Görevde kaldigi sürece tüm gayretlerini ortaya koyduklarini ifade eden eski Içisleri Bakani Süleyman Soylu, “Hamdolsun Allah bizlere önce çalisma bakani olarak, sonra da 7 yil boyunca içisleri bakani olmayi, cumhurbaskanimizla birlikte çalismayi ve aziz milletimize hizmet etmeyi nasip etti. Bizler de görevde oldugumuz süre içerisinde tüm mesai arkadaslarimizla birlikte cumhurbaskanimizin bize verdigi bu firsatin ve onurun geregini yerine getirebilmek, cenab-i hakkin ve aziz milletimizin rizasina erisebilmek için elimizden gelen tüm gayreti ortaya koyduk. Simdi de sorumlulugu agir ama bir o kadar da onurlu olan bu emaneti, yetkinligin kaygi duymadigimiz mesai arkadasimiza devrediyoruz” dedi.



Soylu’dan Yerlikaya’ya kalem hediyesi

Açiklamalarinin ardindan Soylu ve Yerlikaya birbirlerine çiçek taktim etti. Hatira fotografinin çektirilmesinin ardindan Soylu, yeni bakan Yerlikaya’ya kalem hediye etti. Devir teslim töreni, Bakan Yerlikaya’nin, “Allah dilimizden çikan sözleri, kalemimizden çikan yazilari, tutumlarimizi, davranislarimizi milletimizin gönlünde razi olacagi bir noktaya getirsin” sözlerinin ardindan tamamlandi.
Kaynak: İHA